пʼятниця, 20 травня 2016 05:20

Найстаріший кіт прожив 136 людських років

Автор: ФОТО з сайта www.thestar.com
  Скутер любив сидіти на плечі. За 30 років жодного разу не намагався втекти
Скутер любив сидіти на плечі. За 30 років жодного разу не намагався втекти

14 травня в американському Менсфілді помер найстаріший у світі кіт — 30-річний Скутер. За кілька днів до смерті експерти з Книги рекордів Гінесса зафіксували рекорд.

— Він був зі мною з 4-тижневого віку. Тоді кішку збила машина. Я принесла кошеня додому. Не знаю, чи зможу оговтатися після його смерті. 30 років біля тебе був хтось особливий, а зараз він пішов, — каже хазяйка кота Гейл Флойд. — Щоранку він мене будив і щовечора чекав під дверима з роботи. Найбільше любив сушитися феном після ванни і випрошувати курча на вечерю.

Скутер був сіамської породи. Ветеринар Тріша Латімер розповідає, що його часто приносили на огляд. Гейл не давала коту шкідливої їжі. Щодня гралася з ним, щоб не гладшав. Подорожувала з твариною. Побували у 45 із 50 американських штатів. Коли позаторік Скутер зламав лапу, жінка три тижні носила його на лікування.

– 30 років котячого життя дорівнюють приблизно 136 людським. Неймовірно, що до самого кінця він залишався грайливим і сповненим енергії. Любив людей, ніколи не був агресивний. Навіть коли знав, що буде боляче, — говорить Тріша.

Коли в місті дізналися про рекорд, приносили подарунки Гейл і Скутерові. Зараз залишають квіти і плюшевих кошенят під її дверима.

Найстаріший кіт тепер — Кордрой з Австралії. Йому майже 27 років. Найдовше прожив Крім Пуф з Остіна, штат Техас. Помер у 38 років і три дні.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший кіт прожив 136 людських років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути