вівторок, 18 жовтня 2016 05:05

Російських чиновників змушують повернути дітей додому

Чиновники Росії мають повернути на батьківщину дітей, які навчаються за кордоном. Таку неформальну рекомендацію отримали від адміністрації Путіна. Радять перевести студентів до російських вузів — незалежно від того, скільки залишилося навчатися. Додому також мусять повернутися батьки чиновників і депутатів, що живуть за кордоном і мають громадянство РФ. Про це російським ЗМІ розповіли п'ятеро посадовців.

Рекомендація стосується чиновників президентської та регіональних адміністрацій, депутатів усіх рівнів і працівників державних корпорацій. Протягом останніх місяців кількох посадовців звільнили за ігнорування таких наказів.

— Думаю, буде кілька демонстративних повернень тих, кого й так вигнали з бізнес-шкіл і коледжів, — каже московський журналіст Олексій ­Уваров. — У Газпромі примусять теж. Але я ­сумніваюся, що Кобзон лікуватиметься в московському онкодиспансері, а Путін поїде колоти ботокс у поліклініку за місцем прописки.

Розпорядження може бути пов'язане із напруженням у відносинах із Заходом. Там незадоволені обстрілами сирійського Алеппо. Нещодавно росіяни розбомбили найбільшу лікарню міста.

— З одного боку, це частина підготовки еліт до якоїсь "великої війни", навіть якщо вона досить умовна. З другого — ще один удар по єдності президента Володимира Путіна з його ж елітами, — зазначив російський політолог Станіслав Бєлковський.

Зараз ви читаєте новину «Російських чиновників змушують повернути дітей додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути