вівторок, 24 травня 2016 05:05

Родичі самогубців відшкодовуватимуть збитки залізниці

У Бельгії родичі самогубців, які кинулися під потяг, відшкодовуватимуть збитки залізниці. Досі транспортне управління позивалося в кожному випадку окремо. 19 травня суд ухвалив рішення,

що родичі повинні сплачувати компенсацію.

Із 2013-го залізниця отримала 621 тис. євро компенсації від родичів самогубців. За цей час сталися 242 смерті. На ремонт рейок і потягів витратили 2 млн євро.

— Усі позови подають максимально коректно, з повагою до ситуації, — прокоментував міністр транспорту країни Франсуа Белло. — Але пошкоджується залізничне полотно. Є проблеми через порушення розкладу. Треба якісно прибрати на місці. Все це коштує грошей. На жаль, не можемо закласти у бюджет певні суми "на самогубства". Люди мусять ставитися відповідально навіть до власної смерті. Це справді дуже ­дорого. 225 із 242 смертей були самогубством, 17 — нещасними ­випадками. Зараз думаємо, чи просити якусь компенсацію у другої категорії. Вона буде значно менша.

Невдовзі після самогубства родині надсилають листа із запитанням, чи отримає вона страховку і хто нею розпоряджатиметься. Окремо можуть просити грошей, якщо машиніст потяга потребуватиме лікування після емоційного потрясіння. Також треба оплатити йому три дні відпустки через шок.

Зараз ви читаєте новину «Родичі самогубців відшкодовуватимуть збитки залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути