вівторок, 09 жовтня 2012 05:30

Путін перед роботою пропливає кілометр

7 жовтня президент Росії Володимир Путін відзначив 60-річчя з родиною. Гучних урочистостей не було. Замість цього іменинник дав інтерв'ю на каналі НТВ, у якому відповів на суперечливі запитання.

У телеефірі Путін схвалив вирок гурту "Пуссі Райот" за панк-молебень у храмі Христа Спасителя. Він вважає, що дівчата отримали по заслузі.

— Первая моя реакция была такая, что попросил верующих за них прощения, я думал, что на этом закончится, — каже президент. Але справу почали розкручувати. — И докатили до суда, а суд залепил им двушечку. Я здесь ни при чем. Они этого хотели, они это получили.

Путін розкритикував опозиційний рух, що він не представляє всього народу, а його лідери не готові брати на себе відповідальність за країну. Глава російської держави також припустив, що ув'язнений олігарх Михайло Ходорковський може вийти на волю, якщо сам попросить про помилування.

Президент вибачився, що заради його кортежу в Москві перекривають дороги. Він жалкує, що над столицею рідко вдається пересуватися гелікоптером. Розповів, що перед виїздом на роботу приймає душ, переглядає і підписує термінові документи, потім іде до тренажерної зали та в басейн, де пропливає кілометр.

Офіційних урочистостей не було, однак прем'єр-міністр Дмитро Медведєв надіслав президентові у подарунок книжку російського художника й мистецтвознавця Олександра Бенуа 1910-го про Царське Село. Прихильники Володимира Путіна по всій країні намагалися творчо підійти до привітання. 10 альпіністів із Північної Осетії зійшли на одну з безіменних вершин Головного Кавказького хребта і встановили там портрет ювіляра. Спортсмени подадуть прохання, щоб гору заввишки 4150 м назвали "Піком Путіна". Студенти з міста Володимира символічно перейменували його у "Володимир Володимирович", розклеївши відповідні транспаранти під дорожніми знаками на в'їзді до міста. У Челябінську президента привітали листівкою 9х2 м. Її розгорнули у центрі міста, щоб кожен міг написати Путіну своє побажання.

У Москві близько 500 опозиціонерів зібралися на акцію "Проводим дедушку на пенсию". Хотіли пройти до адміністрації президента і передати йому клізму, тюремну робу, граблі та шапку-балаклаву у стилі "Пуссі Райот". Задум не вдався, бо організаторів акції затримали поліцейські.

Зараз ви читаєте новину «Путін перед роботою пропливає кілометр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути