понеділок, 19 січня 2009 18:39

Новий президент США їздитиме в автомобілі-невидимці

 

20 січня відбулася інавгурація президента США Барака Обами, 47 років.

Колишній глава держави Джордж Буш востаннє ночував у Білому домі. Буш зробив наступникові подарунок — ключі від вхідних дверей. Подарунок формальний, бо Білий дім ніколи не зачиняють, хоч і охороняють цілодобово.

Дружина Джорджа Буша Лора показала новій першій леді Мішель приватні житлові приміщення і провела доньок Обами Малію й Сашу до їхніх нових спалень.

До урочистого дня для Барака Обами виготовили новий президентський автомобіль. Ця машина марки "Кадиллак" безпрецедентно захищена. Корпус авто вкритий тією ж фарбою, що і крила американських літаків "Стелс". Це робить машину невидимою для радарів.

У розпорядженні президента є чотири ідентичні екземпляри авто, аби обдурити терористів. Щоранку Обама вирішуватиме, якою автівкою їхати. Про його вибір знатимуть лише кілька спецагентів.

Спеціальні машини виготовляють для президентів США від каденції Франкліна Рузвельта. Спочатку він їздив броньованим лімузином, який конфіскували в мафіозі Аль Капоне. Однак потім замовив собі два "кадиллаки". Цими машинами користувалися потім президенти Гаррі Трумен і Дуайт Ейзенхауер.

Джона Кеннеді застрелили, коли він їхав у президентському "лінкольні". Відтоді автомобілі для глави держави не роблять із розсувним верхом.

Зараз ви читаєте новину «Новий президент США їздитиме в автомобілі-невидимці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути