пʼятниця, 22 січня 2016 07:20

Наркобарона охороняють два танки

Мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана на прізвисько Ель Чапо помістили у тюрму, з якої він двічі втікав. Для охорони спеціально тренували собак.

— Пси можуть взяти його слід навіть через 24 години, — каже начальник тюрми Енріке Пассос. — Охоронцям я вже не довіряю. Ми набрали нових, але в Ель Чапо є достатньо грошей, щоб купити їх разом з усіма родичами. Сподіваюся, що його нарешті віддадуть США.

Півроку тому наркобарон утік через підземний тунель. У в'язниці посилили рівень безпеки. Її охороняють два танки. Перші п'ять ночей Ель Чапо сім разів переводили в різні камери. Він побував в 30 приміщеннях.

— Тактика Ель Чапо і в камері, і в нарковійнах одна — він вірить у тунелі. Їм доведеться зробити підкоп до кожної камери. Але на виході буде охорона, — продовжує Пассос.

Федеральні агенти працюють змінами по 2 год. На їхніх шоломах установили камери спостереження. Стежать за ув'язненим та охоронцями.

Водночас будівельні роботи за межами тюрми викликають побоювання про третю втечу Ель Чапо. Раніше будівництво приглушувало звук буріння тунелю під землею.

"Усе, що відбувається двічі, неодмінно трапиться і втретє", — написав наркобарон в соціальній мережі після втечі.

Син Ель Чапо також натякнув на нові плани:

"Ми знову пройдемо цей шлях", — написав після арешту батька.

Хоакіна Гусмана називають найвпливовішим наркобароном світу. Його картель "Сіналоа" постачає до США чверть незаконних наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Наркобарона охороняють два танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути