середа, 04 жовтня 2006 15:46

На Октоберфесті випили шість мільйонів літрів пива

Автор: фото: REUTERS/Alexandra Beier
  Щороку під час пивного фестивалю у Мюнхені ґвалтують кілька десятків жінок
Щороку під час пивного фестивалю у Мюнхені ґвалтують кілька десятків жінок

Одним із нововведень на цьогорічному фестивалі пива Октоберфест у німецькому Мюнхені стали своєрідні "картки для фліртування". Щоб не витрачати сил та часу на розмови й зайві залицяння, чоловіки і жінки могли просто обмінюватися відповідними висловами на папері.

"Ти мені подобаєшся", "Не підвезеш додому?", "Які плани на вечір?" — це лише деякі фрази, які допомагали німцям та іноземним туристам знайомитися. Вони були написані на баварському діалекті німецької — англійською та італійською мовами.

Цього року більше уваги до пивного фестивалю приділила мюнхенська поліція. Щовечора правоохоронці відправляли у витверезник людей, які засинали прямо на столах і за кермом автомобілів, не пам"ятали, в якому місті перебувають. Ба більше — не мали сили дмухнути у трубку для перевірки рівня алкоголю в крові.

П"яні пиволюби ґвалтують щороку кілька десятків жінок, кажуть місцеві організації із захисту прав жінок. Цього разу поблизу центрального входу до пивних наметів розташувався центр допомоги жертвам сексуального насильства. Жінкам пропонували провести їх додому, якщо вони були сильно напідпитку.

Цьогорічний Октоберфест тривав з 16 вересня до 3 жовтня. Його відвідали 6,5 млн людей, які випили загалом 6,1 млн л пива. Це третина всього обсягу хмільного напою, який виробляють мюнхенські пивоварні за рік. Літр пива коштував пересічно 6,95–7,50 євро.

Зараз ви читаєте новину «На Октоберфесті випили шість мільйонів літрів пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути