вівторок, 07 квітня 2009 19:16

Хлопчик-інвалід зцілився на могилі Папи

9-річний інвалід із польського міста Гданськ зцілився на могилі Папи Іоанна Павла ІІ. Упродовж трьох років малий не міг ходити через пухлини в нирках. На могилі покійного понтифіка встав із візка.

Іоанн Павло ІІ, у миру Кароль Юзеф Войтила, помер 2005-го. Його поховали на батьківщині в Польщі, у місті Ченстохова. До могили з"їжджаються тисячі паломників з усього світу. Хворого хлопчика привезли на уклін до Папи батьки. Сподівалися, що дитина зцілиться молитвою.

— Він помолився у каплиці Божої матері Ченстохової поряд із могилою, а потім сказав батькам: я хочу встати, — розповідає кардинал Дзівіш, колишній секретар Папи. — Підвівся й пішов.

2007-го французька черниця 46-річна Марі-Сімон-П"єр зцілилася від хвороби Паркінсона, на яку страждав й Іоанн Павло. Упродовж багатьох років жінка не могла рухати лівою частиною тіла. Після того, як помолилася Папі й написала його ім"я на папірці, прокинулася здоровою. Зцілення підтвердила комісія з 15 лікарів.

Якщо духовна й медична комісії підтвердять зцілення хлопчика, Іоанна Павла ІІ беатифікують, тобто зарахують до лику блаженних. Серед умов беатифікації — два підтверджених комісією чуда й наявність творів, що відповідають вченню римсько-католицької церкви.

Беатифікувати Папу Іоанна Павла ІІ запропонував понтифік Бенедикт XVI. За законами Ватикану, зарахувати людину до лику блаженних можна лише за п"ять років по її смерті.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик-інвалід зцілився на могилі Папи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути