вівторок, 24 квітня 2012 00:45

Кожен п'ятий француз голосував за націоналістку

У другий тур президентських виборів у Франції вийшли кандидат-соціаліст Франсуа Олланд, який набрав 28,63% голосів, і чинний президент Ніколя Саркозі з 27,08%. Обом по 57 років. Несподіванкою став результат націоналістки 43-річної Марін Ле Пен, яку підтримали 18% виборців, хоча соціологи їй пророкували не більш як 14%. Очікують, що її виборці 6 травня визначать результат другого туру.

— Це лише початок, продовжуймо боротьбу, — звернулася Марін Ле Пен до своїх виборців після голосування ввечері в неділю. — Незважаючи на брехливі соцопитування, ми разом підірвали двопартійну монополію банків, фінансистів, мультикультуралістів і зрадників національних інтересів.

Її батько 83-річний Жан-Марі Ле Пен, засновник партії Національний фронт, балотувався у президенти п'ять разів, 2002-го навіть вийшов до другого туру. Виступав проти іммігрантів у Франції та за припинення євроінтеграції. Марін підтримує ці погляди батька, виступає також за вихід Франції з НАТО, унезалежнення від США та посилення країни на міжнародній арені.

Утім якщо згідно з соцопитуваннями в другому турі переможе Франсуа Олланд, на Францію очікують інші зміни. Кандидат-соціаліст обіцяє обкласти податками великі корпорації, банки та багатіїв, створити додаткові робочі місця державним коштом, знизити пенсійний вік із 62 до 60 років. Також він планує дозволити одностатеві шлюби та всиновлення такими парами дітей. Обіцяє до кінця року вивести французькі війська з Афганістану.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий француз голосував за націоналістку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути