вівторок, 13 серпня 2013 00:30

Через спроби знайти скарб на поверхню вийшли підземні води

Автор: фото: REUTERS
 

Прокурор міста Альдана-Каньяда, за 30 км від столиці Парагваю Асунсьйон, наказала шукачу скарбів Хуанові Діазу припинити розкопки й засипати 15-метрову яму. Через спроби знайти 10-тонний золотий скарб на поверхню вийшли підземні води й в окрузі почалися зсуви.

Діас та 20 його помічників шукають скарб колишнього президента Парагваю — Франциско Солано Лопеза, який, за переказами, заховав його, коли 1870-го країна програла війну проти союзу Аргентини, Бразилії та Уругваю. Якби золото вдалося знайти, зараз воно коштувало б $453 млн. Від 2 серпня цього року Хуан зосередився на розкопках під Альдана-Каньяда. Пригнав екскаватор, який розкопав пласт із підземними водами. На глибині 15 м шукачі працювали по пояс у багнюці.

— Супутникові знімки підтверджують, що золото має бути десь тут, у скрині чи саркофазі, може, навіть поміщене у бункер, — говорить Хуан. — Ми зовсім близько, намацали щось тверде. Дістати скарб нам заважає лише напір води.

Її відкачували, але в околиці почалися зсуви ґрунту. Місцева прокурор Синтія Ловера наказала яму закопати. Звинуватила Діаса у заподіянні екологічної шкоди. Його судитимуть.

Зараз ви читаєте новину «Через спроби знайти скарб на поверхню вийшли підземні води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути