пʼятниця, 11 листопада 2016 06:20

"Ця проблема набагато більше зачіпає Європу"

— Путін не зайде в Україну. Запишіть це собі, — каже кандидат у президенти США Дональд Трамп у липні. На зауваження журналіста, що Путін уже увійшов і анексував Крим, відповів, що там також є Обама. За кілька днів до того говорив, що подумає, чи визнати анексію. За ці заяви його розкритикували експерти із зовнішньої політики та прибічники Гілларі Клінтон. Відтоді українського питання не торкався.

Уперше про Україну Дональд висловився в інтерв'ю у березні 2014 року. За тиждень до того відвідав Москву. Сказав, Путін здався йому люб'язним чоловіком.

"Путін проводить Олімпійські ігри, а наступного дня береться за Україну. Розумно! Наступного дня. Коли ми всі поїхали.

Знаєте, коли він захопив Крим, то вирвав серце й душу. Це — територія багатства. Решта України зазнає поразки. І це станеться скоро. Питання часу", — заявив Трамп.

За рік його запитали, які перспективи щодо членства України в НАТО.

— Мені все одно. Увійде — чудово. Не увійде — чудово. Мені не подобається все те, що відбувається в Україні. Але ця проблема набагато більше зачіпає Європу.

На відеоконференції Ялтинської європейської стратегії каже, що США недостатньо підтримували Україну.

— Люди з різних частин Європи повинні об'єднатися та допомогти Україні. Вона заслуговує на повагу. Ви не отримуєте тієї підтримки, якої потребуєте. США допомагали словами, а не справами. Частиною проблеми є те, що Путін не поважає нашого президента.

Цьогоріч Трамп повторив, українські проблеми мали б хвилювати Європу, а не США.

— Навіть їхні сусіди про це не говорять. Подивіться на Німеччину. Кого там обходить Україна? Нас це зачіпає найменше. США розташовані далеко. А переймаємося ми чи не найбільше, — каже Дональд Трамп в інтерв'ю "Нью-Йорк Таймс".

289 голосів виборників отримав Дональд Трамп. Гілларі Клінтон — 218. У США двоетапна система виборів. Спершу американці голосують за кандидата в президенти. Так від кожного округу делегують виборника. На другому етапі ті обирають президента. Щоб стати главою держави, треба 270 голосів виборників. На першому етапі за Клінтон проголосували 59,9 млн американців. За Трампа — 59,6 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Ця проблема набагато більше зачіпає Європу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути