пʼятниця, 17 лютого 2017 00:30

Брата Кім Чен Ина вбили отруєною хусткою

Старшого брата диктатора Північної Кореї Кім Чен Ина 46-річного Кім Чон Нама вбили в аеропорту Малайзії.

У зоні вильоту міжнародного аеропорту Куала-Лумпура до Кім Чон Нама підійшла жінка. Накинула йому на голову хустку, просякнуту якоюсь рідиною. Він відчув печіння в очах. Звернувся по допомогу до працівників аеропорту. Помер дорогою в лікарню.

За даними розвідки Південної Кореї, Кім Чон Нама отруїли спецслужби КНДР. Полювали за ним останні п'ять років, відколи його брат Кім Чен Ин прийшов до влади.

Кім Чон Нам є старшим братом Кім Чен Ина, позашлюбним сином колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. Його вважали одним із претендентів на місце глави держави. Проте 2001 року Кім Чон Нам спробував потрапити до Японії за підробленим паспортом. Через це в нього виник конфлікт із батьком. У підсумку наступником став інший син — Кім Чен Ин.

Останніми роками Кім Чон Нам із родиною жив у Китаї. Не брав участі в політичному житті Північної Кореї. Але критикував діяльність молодшого брата.

Північнокорейські спецслужби й раніше намагалися ліквідувати Кім Чон Нама. Здійснили щонайменше два замахи на його життя. 2011 року в китайському Макао його спробували застрелити. Життя чоловікові врятували охоронці. 2012-го в Південній Кореї затримали шпигуна з КНДР. Він мав влаштувати смертельну аварію з авто Кім Чон Нама.

Зараз ви читаєте новину «Брата Кім Чен Ина вбили отруєною хусткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути