понеділок, 13 лютого 2017 11:18

У Москві збирають колону на підтримку українських політв'язнів

У Москві збирають колону на підтримку українських політв'язнів

26 лютого в Москві пройде колона на захист українських політв'язнів. Її зберуть у рамках маршу пам'яті вбитого опозиційного діяча Бориса Нємцова.

"Сьогодні організатори "Маршу Бориса Нємцова" подають заявку в мерію на проведення ходи 26 лютого. Нагадую, цього разу у нас буде всередині маршу своя колона на захист українських політв'язнів. Це буде не персональний заклик про підтримку, як це було в попередні два роки. Ми об'єднуємося на захист політично переслідуваних у Росії та Криму. Підтримайте нас, приєднуйтесь до нашої акції!" - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook російський адвокат Марк Фейгін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат розповів про позитивні зрушення у справі Сущенка

Адвокат Еміль Курбединов розповів про нелюдські умови утримання політичних в'язнів - громадян України - у сімферопольському СІЗО анексованого Криму. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

У повідомленні сказано, що "політв'язні в Криму перебувають в нелюдських умовах. Ув'язнені скаржаться на переповнені камери, антисанітарію, укуси комах, відсутність нормального харчування і медичного обслуговування. Політичним в'язням, багато з яких вже майже рік перебуває під вартою, не надається можливість побачення з родичами".

Зараз ви читаєте новину «У Москві збирають колону на підтримку українських політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути