пʼятниця, 26 серпня 2016 08:47

В Італії оголосили надзвичайний стан

В Італії оголосили надзвичайний стан

Влада Італії запровадила надзвичайний стан у тих районах країни, які найбільше постраждали від землетрусу

Рятувальники продовжували розбирати завали другу ніч поспіль. Водночас через повторні поштовхи вони змушені були переривати свою роботу. Про це повідомляє сайт ВВС

На надання допомоги постраждалим уряд Італії виділив 50 млн євро. Прем'єр-міністр Маттео Ренці пообіцяв, що незабаром будуть виділені додаткові кошти. Він також анонсував скасування податків для місцевих жителів.

Міністерство культури Італії заявило, що направить на допомогу постраждалим всі засоби, які будуть зібрані від продажу квитків на музейні експозиції в цю неділю. Міністр культури закликав італійців відправитися в музеї на знак солідарності з постраждалими в результаті землетрусу.

Міста, які найбільше постраждали від землетрусу, зазвичай не є велелюдними, але на час літніх відпусток у них було багато туристів. Відтак, точне число зниклих без вісти невідоме.

Серед загиблих - щонайменше троє британців. Також немає зв'язку з 11 румунами.

В українському МЗС повідомили, що інформації про постраждалих громадян України внаслідок землетрусу не надходило.

Місцевих жителів просять відключити паролі на своїх wi-fi мережах, що може допомогти при пошуку вцілілих під завалами, які таким чином будуть здатні повідомити про себе через інтернет.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,2 стався у ніч на 24 серпня в центральній частині Італії, на південний схід від міста Перуджа. Найближче до епіцентру виявилися містечка Норчі і Аккумолі, Аматріче і Пескара-дель-Тронто. Підземні поштовхи також відчувалися в Римі, що знаходиться за 140 кілометрів від епіцентру землетрусу, а також у Болоньї на півночі й Неаполі на півдні, хоча обидва міста розташовані за 220 кілометрів від епіцентру. Від землетрусу загинуло 250 людей, ще 365 поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді жінкам-поліцейським дозволили носити хіджаб

Зараз ви читаєте новину «В Італії оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути