субота, 09 липня 2016 12:00

Померла "людина-дерево"

Померла "людина-дерево"

В Індонезії помер Деде Косвара, якого називають людина-дерево. Йому було 42 роки. Половину свого життя він страждав на рідкісну хворобу — його імунітет не міг стримувати ріст бородавок. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив журналіст Дмитро Комаров, який два роки тому брав інтерв'ю у Деде.

"Дізнався погану новину. Помер Деде Косвара. Ще взимку. Новини з Індонезії долітають довго. Деде був відомий, як "людина-дерево". Ми познайомилися в Індонезії пару років назад. Провели разом з Деде цілий день. Неймовірно важкий день. Це було не просто інтерв'ю - це була сповідь ", - написав Комаров.

Вірус папіломи перетворив руки і ноги Косвара на подобу гілок дерева

"Косвара народився таким же, як і всі інші, - розповідає Комаров. - Був простим рибалкою, одружився, завів дитину. Але його життя перевернуло страшне захворювання. Руки і ноги перетворилися в "коріння". Він мав по кілька кілограмів "кігтеподібних" утворень на кожній руці і нозі. Це мутований вірус папіломи, з яким наука і медицина впоратися не в силах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індонезії 192-кілограмового хлопчика посадили на дієту

Операції не врятували чоловіка.

"Деде вже не міг справлятися з самими елементарними завданнями. Виделку або сигарету в його руки допомагали вставляти батьки, - пише Дмитро. - Чоловік дуже страждав, нудьгував за дружиною і дитиною, які його покинули. Ніколи не забуду, як я привітався з ним за руку, а Деде здивовано сказав: "Ти перший за багато років, хто доторкнувся до мене і привітався за руку". Це було дуже боляче. Від нього відверталися люди, ігнорували, боялися. Хоча вірус не заразний. Спочивай з миром, Деде".

Нагадаємо, що нарості на тілі Косвара лікарі відрізали, але вони знову виростали. Лікарі взяли аналізи в дітей та близьких Косварі. Усі вони здорові.

Зараз ви читаєте новину «Померла "людина-дерево"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути