понеділок, 23 січня 2017 13:23

Суд заборонив росіянам дивитися на іспанський хамон

Суд заборонив росіянам дивитися на іспанський хамон
фото: jamonshop.es

У Росії суд заборонив і постановив заблокувати сайт іспанської компанії jamonshop, тому що фото і ціни на хамон (в'ялена свиняча нога - Gazeta.ua) загрожують конституційному ладу Росії.

Сайт внесли до реєстру заборонених Роскомнадзором, пишуть "Новые известия".

"Адресу сайту внесли до реєстру забороненої інформації Роскомнадзору на підставі рішення Ульяновського райсуду Ульяновської області у справі № 2а-685/2016. Це з'ясували випадково з новорічного листа іспанського постачальника хамона одному з російських споживачів. В обґрунтуванні вироку йдеться: "з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров'я, прав і законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни і безпеки держави", - пишуть журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Санкції - це надовго" - Медведєв закликав не сподіватися на іноземних керівників

Іспанський постачальник хамона розіслав своїм російським клієнтам докладні інструкції, як обходити заборони. Пропонують завантажувати спеціальні безкоштовні програми в Google Play Store, які дозволяють заходити на їх сайт з будь-якої точки планети.

Санкції проти Росії не скасують. Про це заявив посол Німеччини Ернст Райхель. Позиція Німеччини полягає в тому, що не може бути пом'якшення чи скасування санкцій, оскільки РФ не дотримується Мінських домовленостей.
Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив росіянам дивитися на іспанський хамон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути