понеділок, 16 січня 2017 22:31

Стала відома причина падіння літака у Киргизії

Стала відома причина падіння літака у Киргизії

У МНС Киргизії припустили, що причина падіння – у помилці пілотів. Лайнер не зайшов на посадку з першого разу і розпочав друге коло. Але не вписався у злітну смугу, зачепив паркан і звалився на будинки.

"О 07:07 екіпаж отримав від диспетчерів дозвіл на посадку. Погодні умови дозволяли приземлитися. До цього, під час туману вдало сіли 11 літаків", – сказав Мухамметкалій Абулгазиєв, віце-прем'єр-міністр Киргизії.

Літак впав близько сьомої ранку на будинки місцевих. Слідчі працюють на місці, намагаються зрозуміти, чому розбився літак. Спочатку грішили на погоду: вранці стояв густий туман. Пізніше влада цю версію спростувала.

"Спочатку був сильний хлопок, після чого взагалі тряхонуло всі довколишні будинки, які були. Всі перелякалися, почали вибігати на вулицю", – розповідає Андрій Андреєв, очевидець.

Одразу після падіння літак загорівся. Люди кинулися рятувати членів екіпажу. Трьох витягли мертвими, ще один чоловік помер дорогою в лікарню. Кількість жертв зростала кожну хвилину, адже лайнер повністю знищив чи пошкодив близько тридцяти будинків. Їх мешканці загинули або сильно травмовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак упав на будинки цивільних

"Один з уламків упав на будинок моєї сусідки. Її діти – в Росії, а вона тут доглядала за онуками. Старша – в шостому класі вчилася, середня – в третьому. І всі вони загинули. Була ще найменша, третя дівчинка. Але її поки що не можуть знайти", - додав Андреєв.

Турецький вантажний літак розбився під час посадки неподалік Бішкека. Він впав на житлові будинки. Зніс близько 30 будівель. За останніми даними, загинули 37 людей – переважно це мешканці дачного селища.
Зараз ви читаєте новину «Стала відома причина падіння літака у Киргизії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути