середа, 10 серпня 2016 08:48

Шотландці шукають можливість залишитися в ЄС

Шотландці шукають можливість залишитися в ЄС

Перший прем'єр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що Шотландія, де 62% виборців висловилися проти Brexit, не повинна виходити з ЄС проти власної волі і буде готуватися до незалежності повідомляє "Reuters"

"Шотландія перебуває в унікальній ситуації і я думаю, що в цих умовах дуже важливо залишатися відкритими для всіх можливих варіантів. Це було б дуже позитивним для решти ЄС, якщо частина Великої Британії залишиться частиною європейської сім'ї народів", - сказала Стерджен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразильский сенат ухвалив судовий розгляд імпічменту президента

Стерджен заявила, що другий референдум про незалежність Шотландії є можливим через розбіжність у голосуванні по Brexit, але Шотландія не має відмовлятися від членства в ЄС, навіть якщо вона залишиться частиною Великої Британії.

Нагадаємо, Велика Британія може офіційно вийти з Європейського Союзу наприкінці 2018 року. Про це заявив новопризначений державний секретар, що відповідатиме за вихід Британії з Європейського Союзу, Девід Девіс

Зараз ви читаєте новину «Шотландці шукають можливість залишитися в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути