пʼятниця, 05 червня 2015 20:17

Росія під Мар'їнкою переступила межу - посол України в ООН

Росія під Мар'їнкою переступила межу - посол України в ООН
Фото: УНІАН

Наступ російсько-сепаратистських сил на український населений пункт Мар'їнка, здійснений напередодні, є тим випадком, коли можна говорити про порушення Москвою "червоної лінії", визначеної для неї світовою спільнотою.

З такою заявою виступив у п'ятницю під час засідання Радбезу ООН постійний представник України при ООН посол Юрій Сергєєв.

Повідомляє Укрінформ.

"Атаки в районі Мар'їнки стали другим найбільшим наступом після Дебальцевого", - підкреслив Сергєєв.

При цьому він висловив переконання, що ці напади були заздалегідь сплановані Російською Федерацією.

"Якби (російсько-сепаратистські - ред.) сили захопили Мар'їнку, це дало б змогу їм захопити також позиції для економічної блокади Маріуполя і, таким чином, здійснити великий наступ уздовж лінії фронту", - зазначив дипломат.

Він нагадав в ООН про те, як міжнародне співтовариство раніше заявляло, що напад на Маріуполь стане "червоною межею", і якщо Росія її перетне, то це призведе до негайної рішучої відсічі. "Після того, що сталося 3 червня 2015 року, такий самий підхід має застосовуватися і до Мар'їнки", - заявив український представник.

У зв'язку з цим він звернувся до РБ ООН з проханням "негайно відреагувати на ці провокації та порушення, а також докласти всіх зусиль для вироблення мирного врегулювання конфлікту".

Водночас він закликав Російську Федерацію та її ставлеників негайно почати виконання зобов'язань щодо положень Мінських домовленостей і Резолюції РБ ООН 2202.

"Закликаємо негайно вивести збройні сили з території України і припинити підтримувати терористичні організації, надаючи живу силу і зброю, припинити дестабілізуючі провокаційні дії в Україні та звільнити всіх заручників", - заявив Сергєєв.

Окрім того, підкреслив він: "Росія також повинна припинити окуповувати Крим, який залишається невід'ємною частиною України".

Зараз ви читаєте новину «Росія під Мар'їнкою переступила межу - посол України в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути