вівторок, 25 жовтня 2016 03:47

Нідерланди запропонували два варіанти судового процесу у справі МН17

Нідерланди запропонували два варіанти судового процесу у справі МН17

Уряд Нідерландів розглядає два варіанти майбутнього судового процесу над винуватцями катастрофи малазійського пасажирського авіалайнера рейсу МН17.

Обидва варіанти є "складними" і мають "юридичні перепони". Їх у своєму листі до парламенту Нідерландів описав міністр юстиції країни Ард ван дер Стюр, повідомляє голландське видання AD.nl.

"Опрацьовується дві опції. Перша фокусується на міжнародному трибуналі. Друга передбачає проведення національного судового процесу однією з країн, яка бере участь у міжнародній спільній слідчій групі", - сказано в повідомленні голландського видання. Розглядається можливість, що цим процесом будуть займатися Нідерланди.

Раніше повідомлялося, що імена винних в атаці на малайзійський "Боїнг", який був збитий над територією окупованого Донбасу в 2014 році, можуть бути підтверджені до кінця 2016 року.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року був збитий "Боїнг-777" рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" у небі над Донецькою областю, у зоні бойових дій поряд з селищем Шахтарськ. Літак летів рейсом "Амстердам-Куала-Лумпур". Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

В останньому звіті у вересні 2016 року міжнародні слідчі підтвердили причетність Росії до знищення MH17.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди запропонували два варіанти судового процесу у справі МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути