вівторок, 06 грудня 2016 04:16

КНР допомогла Росії заблокувати резолюцію про перемир'я в Алеппо

КНР допомогла Росії заблокувати резолюцію про перемир'я в Алеппо

Делегації Російської Федерації та КНР заблокували проект резолюції Ради Безпеки ООН про припинення протягом тижня бойових дій у сирійському місті Алеппо для доставки гуманітарної допомоги.

Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння Алеппо не завершить війну в Сирії - Могеріні

"Сьогодні Росія і Китай наклали вето на проект резолюції, який був підготовлений делегаціями Єгипту, Нової Зеландії і Іспанії", - зазначив Ніколенко.

Проект резолюції "мав на меті припинити бомбардування сирійського міста Алеппо впродовж семи днів для того, щоб створити умови для доставки гуманітарної допомоги постраждалому населенню в цьому регіоні". Також закликав припинити вогонь на всій території Сирії, а також відновити політичний процес з урегулювання ситуації в цій країні.

"Одинадцять членів Ради Безпеки, зокрема Україна, голосували на підтримку резолюції. Росія і Китай – як постійні члени Радбезу з правом вето, а також Венесуела як непостійний член голосували проти, делегація Анголи утрималась", - уточнив український дипломат.

На початку жовтня Росія вперше заблокувала в Радбезі ООН внесену Францією резолюцію по Алеппо. Документ закликав Росію і США забезпечити негайне припинення вогню в Алеппо. У разі непокори передбачалося введення заходів проти сторін конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «КНР допомогла Росії заблокувати резолюцію про перемир'я в Алеппо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути