пʼятниця, 09 грудня 2016 09:05

Шаховий геній назвав спосіб повалення Путіна

Шаховий геній назвав спосіб повалення Путіна
Фото: АР

Майбутнє президента РФ Володимира Путіна залежить від його здатності впливати на російські еліти та закордонних лідерів.

Таку думку висловив російський опозиціонер Гаррі Каспаров, передає "Укрінформ".

"Якщо вдасться ослабити здатність Путіна впливати на іноземних лідерів і переконувати російські еліти та бюрократію, що він – усесильний як усередині Росії, так і за її межами, це може сприяти його кінцю", - вважає Каспаров.

Він наголосив, що вплив Путіна у Росії базується на здатності гарантувати елітам, бюрократії, силам безпеки недоторканність перед російським законом.

"Незалежно від того, що вони чинять у РФ, він гарантує їм змогу розміщати виручені від своїх оборудок гроші будь-де у світі, все одно перебуваючи під захистом, оскільки Путін може впливати на іноземних лідерів, аби вони не вживали заходів проти них", - сказав Каспаров.

Опозиціонер закликав Канаду якнайшвидше ухвалити так званий "список Магнітського". Він дозволить накладати санкції на порушників прав людини та корупціонерів і позбавить Путіна важелів впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенатори закликали Трампа зайняти жорстку позицію щодо Росії

7 років тому в Росії загинув заарештований адвокат Сергій Магнітський. Він викрив корупційні злодіяння вищого керівництва держави. 2012 року США запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент.

Цьогоріч у травні відповідний законопроект подали до обох палат канадського парламенту. Однак у МЗС вважають, що нема потреби у новому законі.

Гаррі Каспаров - 13-й чемпіон світу з шахів. Був ініціатором і творцем кількох шахових організацій. У 2005 году заявив про завершення шахової кар'єри. Почав займатися суспільно-політичною діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Шаховий геній назвав спосіб повалення Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути