середа, 24 серпня 2016 16:11

Як світові лідери привітали Україну з 25-ю річницею Незалежності

Як світові лідери привітали Україну з 25-ю річницею Незалежності

Сьогодні з річницею 25-річчя Незалежності українців привітали лідери різних держав. Серед них: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, лідери Хорватії, Болгарії, Словаччини, Білорусії, Боснії та Герцеговини, Молдови, Казахстану, Киргизії, Туркменістану, Вірменії та Узбекистану.

Президент Хорватії Колинда Грабар-Китарович у привітанні побажала добробуту, безпеки і стабільності Україні, підкресливши повну підтримку Хорватією територіальної цілісності і суверенітету Української держави. Грабар-Китарович також висловила надію на розвиток двостороннього співробітництва між державами.

"Я від усього серця вітаю президента і весь український народ особисто і від імені своєї нації з Днем Незалежності України. Нашим пріоритетом є зміцнення наших відносин у кожній сфері і надалі. Користуюся цією нагодою, щоб знову відзначити, що ми будемо залишатися поруч з дружньою Україною і продовжувати рішуче підтримувати територіальну цілісність і незалежність", – каже президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

З 25-ю річницею незалежності України привітали король Бельгії Філіп, президент ОАЕ Халіфа бін Зайд Аль Нахайян і кабмін країни.

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін привітав президента Петра Порошенка та український народ з Днем незалежності України.

"Китай входить у число перших країн, які визнали незалежність України і встановила дипломатичні відносини з нею. Китай поважає державний суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, шанувати вибраний Вашим народом шлях розвитку у відповідності з особливостями своєї країни", — наголошується у привітанні голов КНР.

До привітань приєдналися президент Німеччини Йоахім Гаук, президент Франції Франсуа Олланд, президент Польщі Анджей Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глави України і Польщі підписали декларацію про двосторонні відносини

"Йоахім Гаук (президент Німеччини - Gazeta.ua) повідомив, що нині Україна стоїть перед великими політичними, економічними та соціальними викликами, і запевнив, що Німеччина підтримуватиме Україну при їх подоланні та разом зі своїми європейськими та міжнародними партнерами і надалі старатися, щоб люди в Україні могли вільно жити у світі, стабільності та достатку", - йдеться в повідомленні.

"Незважаючи на весь тиск і кризи, Україні вдалося зміцнити свою незалежність і утвердитися як актор першого плану на європейській сцені та світовому рівні. З цієї нагоди, я адресую всьому українському народу побажання миру та процвітання", - йдеться у привітанні президента Франції Франсуа Олланда.

Президент США Барак Обама у своєму привітанні також висловив готовність продовжувати підтримувати Україну "у прагненнях наблизити мирний, квітуче, європейське майбутнє". Також з привітанням звернулася новий посол США в Україні Марі Йованович.

"Від імені народу Сполучених Штатів Америки я висловлюю найтепліші вітання Вам і народу України з нагоди 25-ї річниці Незалежності, яку ви святкуватимете 24 серпня. Цей день особливо важливий у світлі загрози суверенітету та територіальній цілісності України, що виникла в результаті російської агресії на сході України і спроби анексії Криму", - йдеться у привітанні президента США Барака Обами .

Послання президента з нагоди Дня незалежності направив Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Президент Росії Володимир Путіна і канцлер ФРН Ангела Меркель поки не привітали Україну.

Нагадаємо, Україна сьогодні святкує 25-ту річницю незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Як світові лідери привітали Україну з 25-ю річницею Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути