вівторок, 06 грудня 2016 15:59

Фукусіма знову мало не вибухнула

Фукусіма знову мало не вибухнула

Співробітник атомної електростанції в японській Фукусімі мало не влаштував аварію на АЕС, пише Daily Mail.

5 грудня чоловік проходив тьмяно освітленим коридором АЕС "Фукусіма-1" завширшки 2,8 м. Був у масці та громіздкому захисному костюмі. Ніс важке обладнання. Втратив рівновагу і наштовхнувся на стіну. Ліктем зачепив рубильник – і випадково вимкнув важіль насоса, що подає воду для охолодження реактора третього енергоблоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію знову трусить

Насос лишався вимкненим приблизно годину. Потім спрацювала аварійна система. Але в реакторі був достатній запас води - обійшлося без підвищення температури або витоку радіації. Проте цей випадок засвідчив: АЕС "Фукусіма" не застрахована від випадковостей, кажуть енергетики. Тепер думають, як убезпечити станцію від подібних інцидентів у майбутньому.

АЕС "Фукусіма-1" зазнала катастрофи під час руйнівного землетрусу 2011 року. Тоді сталися вибухи на першому, другому і третьому енергоблоках, а також вибух і пожежа на четвертому енергоблоці. 2013-го станцію закрили. Тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. Навколо АЕС створили 20-кілометрову зону відчуження.

Зараз ви читаєте новину «Фукусіма знову мало не вибухнула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути