вівторок, 30 серпня 2016 03:10

ФБР затримало чоловіка, який планував убити Обаму

ФБР затримало чоловіка, який планував убити Обаму
Фото: Із відкритих джерел

ФБР затримало американця, який мав намір убити Обаму.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США заарештувало жителя Массачусетса за намір вбити президента країни Барака Обаму і незаконне володіння арсеналом вогнепальної і холодної зброї. 40-річний Джозеф Гаргьюло був готовий скористатися недавньою відпусткою глави держави на острові Мартас-Він'ярд, передає УНН з посиланням на Fox News.

Згідно з документами ФБР, американець був заарештований 27 серпня, а під час обшуку у нього вдома на наступний день були виявлені вогнепальна зброя, патрони, вибухівка, електрошокери, мисливські ножі.

"Гаргьюло публічно заявляв про бажання вбити президента США, якщо така можливість буде під час відпочинку Обами на курорті для гри в гольф на острові Мартас-Він'ярд", — йдеться в матеріалах ФБР.

За даними Бюро, підозрюваний також неодноразово погрожував розправитися зі співробітниками правоохоронних органів США і мусульманами.

ФБР отримало наводку на Гаргьюло та вело за ним спостереження з липня. Судячи з низки документів, Гаргьюло регулярно брав стероїдні препарати та перебував у пригніченому душевному стані. Слідчі вважають, що він жив у власному світі і увірував в швидкий і невідворотний перехід США на воєнний стан.

Зауважимо, Обама з дружиною Мішель і доньками Малією і Сашею відпочивав на острові Мартас-Він'ярд з 6 по 21 серпня. Президентська родина орендувала один з особняків на цьому курорті вже в сьомий раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мішель Обама подарувала США човен вартістю $2,7 млрд.

Зараз ви читаєте новину «ФБР затримало чоловіка, який планував убити Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути