Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2013 06:45

Зрізали пам'ятний знак географічному центру України

Установлений позаторік 14-метровий монумент "Географічний центр України" у селі Мар'янівка Шполянського району на Черкащині зрізали будівельники 18 серпня. Територію обгородили. Напередодні опозиція повідомляла, що на День Незалежності туди має приїхати голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Пам'ятник знесли через аварійний стан, кажуть у райдержадміністрації. Планують установити новий.

— Коли дув вітер, він розгойдувався на 2 метри в сторону. До того ж за три роки фарба потекла, знак почав руйнуватися, — коментує 60-річний Дмитро Вовк, начальник місцевого відділу культури і туризму.

Чиновник не пов'язує ремонт монумента з приїздом опозиції.

— Ну, так просто співпало в часі. А всі думають, що це наперекір Яценюку. Є ж пам'ятник Шевченку, центральна площа. Що, обов'язково на аеродромі чи шпилі? Для географічного центру це неетично. Ніхто ж не знає, яка буде погода. А як по людях бахне, хто відповість: Яценюк чи ми? Скажуть: "Рєбята, а ви нас не попередили".

— Їх ремонтні роботи завжди чомусь співпадають з опозиційними акціями, — говорить 39-річний Анатолій Бондаренко, голова обласної "Батьківщини". — Тільки один із лідерів приїжджає, одразу асфальт стелять, обгороджують, дороги рівняють. Так було перед акцією "Україно, вставай" у Черкасах.

Люди в селі жартують, що на місці пам'ятного знака встановлять монумент президенту Вікторові Януковичу.

— Комусь той пам'ятник видно припік сильно. Нащо спиляли, не розумію, бо його і не всі бачили, що він там багато год стоїть. Янукович тільки про своє Межигір'я думає. Ото, мабуть, замість нашого пам'ятника свій бюст поставить. Не здивуюся, якщо скоро спиляють монумент погибшим солдатам, бо старий став, обліз, — розповідає місцева 43-річна Олена. Прізвища не називає.

Зараз ви читаєте новину «Зрізали пам'ятний знак географічному центру України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути