вівторок, 06 грудня 2016 07:20

За тепло сплачуватимуть за єдиним тарифом

Кияни, які мешкають у будинках без приладів обліку тепла, за опалення сплачуватимуть за показаннями осель із лічильниками. Таку пропозицію зробила столична міськадміністрація. Кабінет міністрів її погодив.

— Ми визначимо, скільки тепла в середньому споживають будинки з лічильниками. Показник застосуємо до тих, які без приладів обліку. Такий підхід прибере дискримінацію, доки в усіх з'являться пристрої, — говорить заступник голови міської адміністрації 41-річний Петро Пантелєєв. — Різниця між розмірами нарахувань за опалення в жовтні у будинках із лічильниками і без них — завелика. Торішня система нарахувань зарекомендувала себе непогано. Але вона програє за прозорістю.

— Нова система нарахувань краще відображатиме реальне споживання, — каже 45-річна Марія Яковлєва із Держагентства з енергозбереження й енергоефективності. — Розраховуватимуть нові тарифи так — порівняють дані різних лічильників, розділять на площу. Вийде середній показник на метр квадратний. Він не залежатиме від того, новий будинок або "хрущівка", утеплений чи ні.

У столиці майже 1800 будинків не обладнані лічильниками.

Зараз ви читаєте новину «За тепло сплачуватимуть за єдиним тарифом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути