пʼятниця, 10 лютого 2012 06:45

"За гречку у Верховну Раду попасти дешевше"

Автор: фото: Ірина РЕРІХ
  Полтавці отримують продуктові набори від громадського об’єднання ”Наш дім — Полтава” 9 лютого. В одні руки дають вісім кілограмів цукру або крупи, макарони, олію і консерви. Люди ховають пайки у власні торби, соромляться йти містом із пакетами, на яких символіка об’єднання
Полтавці отримують продуктові набори від громадського об’єднання ”Наш дім — Полтава” 9 лютого. В одні руки дають вісім кілограмів цукру або крупи, макарони, олію і консерви. Люди ховають пайки у власні торби, соромляться йти містом із пакетами, на яких символіка об’єднання

Із 7 лютого у Полтаві і районі почали роздавати пенсіонерам продуктові набори від громадського об'єднання "Наш дім — Полтава", що очолює мер Олександр Мамай, 43 роки.

В одні руки дають 8 кг цукру або пакет із гречкою, рисом, цукром, згущеним молоком, макаронами, пляшкою олії, рибною консервою. Приблизна вартість кожного пайка — 60 грн. Планують роздати близько 100 тис. наборів.

— Учора з дочкою Тамарою поїхали за пайками. Взяли тачку, бо на сім'ю положено чотири пакунки — дочка, зять і внук інваліди, а я пенсіонерка, — розповідає 77-річна Галина Чужбенко з Полтави. — Очерєдь стояла, як у войну за хлєбом. Майже час на морозі скакали, доки получили своє. Давали хороші продукти. А прошлий раз мокрий сахар людям насипали. Принесла його додому, трохи постояв, грудкою взявся. Ножем довбали. Багато обіжаються на Мамая — став менше пайків давати. Раніше всім пенсіонерам було, тепер виборочно.

Продуктові набори роздають усім пільговикам, кажуть у громадському об'єднанні. Їх нібито купують на гроші меценатів.

— Це традиційна соціальна ініціатива. Роздаємо, як получається. Скільки витрачається коштів, не знаю, — говорить Наталія Сук із "Наш дім — Полтава". — Люди самі попросили, аби можна було вибирати — продуктовий набір чи цукор. Усі продукти вітчизняні. Політики в наших діях немає. Краще трішки допомогти, чим багато співчувати.

Чотири місяці тому полтавцям представили двох лідерів об'єднання — 35-річного Володимира Макара й Олександра Залужного, 46 років. Обоє — від партії "Совість України". Її представництва є також у Вінниці, Чернігові.

— Нові лідери випливли неспроста. Балотуватимуться по мажоритарних округах до Верховної Ради. А їхні пайки — підкуп майбутніх виборців, — розповідає місцевий депутат. — Використовують розкручений бренд "Наш дім — Полтава". За таким самим принципом в області працює громадське об'єднання "Моя Полтавщина". Обидві контори фінансує Андрій Веревський (екс-"бютівець", член фракції Партії регіонів у Верховній Раді. — "ГПУ"). Для захисту бізнесу формує у Раді свою групу. Якщо роздавати гречку за півтора-два роки до виборів, місце нардепа по мажоритарній системі обійдеться у мільйон доларів. Якщо починають видавати пайки за рік, витрачають одразу 5-6 мільйонів. Аби пройти по списку, платять до 10 мільйонів. За гречку у Верховну Раду попасти дешевше.

Зараз ви читаєте новину «"За гречку у Верховну Раду попасти дешевше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути