вівторок, 04 грудня 2012 00:30

Янукович звільнить сімох губернаторів

Кажуть, що минулого тижня президент Віктор Янукович звільнив губернатора Вінниччини Миколу Джигу. Того вибрали до Верховної Ради. У політикумі розповідають, що незабаром  звільненими будуть ще сім губернаторів.

Мова йде про голів таких облдержадміністрацій: Волині — Бориса Климчука, Житомирщини — Сергія Рижука, Івано-Франківщини — Михайла Вишиванюка, Миколаївщини — Миколи Круглова, Одещини — Едуарда Матвійчука, Полтавщини — Олександра Удовиченка та Херсонщини — Миколи Костяка. Крім того, залишить посаду мер Севастополя — Володимир Яцуба. Причини звільнень — не називають.

Кадрові зміни в областях є наслідком глобального переформатування в оточенні президента, вважає політолог Сергій Таран:

— Привід звільнень — результати парламентських виборів і спричинені ними зміни у структурі української влади. В оточенні Януковича з'ясовують, хто винен у тому, що Партія регіонів не отримала бажаного результату. А отже, летять голови. І це аж ніяк не пов'язано з ефективністю діяльності губернаторів у регіоні. Наплив інвестицій, економічний розвиток жодної ролі не відіграють. У кожному випадку інтереси Партії регіонів набагато важливіші, ніж розвиток регіону.

У понеділок Віктор Янукович прийняв відставку прем'єра Миколи Азарова. За Конституцією, за ним має піти весь уряд.

— Чи бути подальшим звільненням серед керівників областей і міст — залежить від того, хто обійме посади голови Адміністрації президента та прем'єр-міністра, — продовжує Сергій Таран. — Якщо прем'єром залишиться Азаров, склад Кабміну суттєво не зміниться. Він також не ініціюватиме звільнення на місцях. А от головою Адміністрації президента може стати Віталій Захарченко (міністр внутрішніх справ. — "ГПУ"). За цих умов кадрові зміни будуть глобальнішими. Він висуватиме свої кадри в областях.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнить сімох губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути