четвер, 27 листопада 2008 19:32

Виховательку інтернату підозрюють у насильстві над дітьми

У Знам"янському районі на Кіровоградщині прокуратура порушила чотири кримінальні справи за фактами насильства у школах. Три з них — у районній школі-інтернаті для неповноцінних дітей.

За версією слідства, 25 жовтня вихователька інтернату Олена Патлай ударила палицею 13-річного Сашка, хворого на дитячий церебральний параліч. На початку жовтня побила Костю, 13 років. Напередодні осінніх канікул його одноліток Дмитро не дочекався приїзду батьків і втік додому. 8 листопада рідні хлопця поскаржилися правоохоронцям на побиття у школі. Експертиза виявила в дитини легкі тілесні ушкодження. Дмитро стверджує, що вихователька кілька разів ударила його ключами по голові. Щоправда, додає, що йому часом і дома дістається.

Педагоги запевняють: учень перебільшує. Вихователька не може бити хвору дитину. А синці з"явилися вдома, бо родина в нього неблагополучна.

— Діти можуть усе що хочеш збрехати й вигадати, — каже класний керівник побитих учнів Людмила Ширяєва. — Так може, вона там його й тьопнула, якщо вже на то пішло. Але щоб знущатися — у нас таких випадків не було.

Про цю виховательку неприємні речі розповідають і інші учні — однокласники двох побитих хлопців. Мовляв, жінка часто зривається на дітях, може підняти на них руку. Одного з потерпілих батьки забрали з інтернату.

— Ця вчителька не перший рік працює. Гримнути на дитину вона могла. Тому що діти такі: в них буває неадекватна поведінка, вони по-різному реагують на зауваження. Справа ця неоднозначна, — зауважує заступник директора з виховної роботи Вікторія Шевченко.

Виховательки, яку підозрюють у фізичному насильстві, в інтернаті не було, поговорити з нею не вдалося. Правоохоронці розглядають питання, аби відсторонити її від роботи на час слідства. Якщо провину жінки доведуть, їй загрожують виправні роботи до року й позбавлення права працювати з дітьми.

У вересні цього року адміністрація районної школи-інтернату віддала на осінні канікули

8-річну вихованицю чоловікові, який не є близьким родичем. Його не раз судили за тяжкі злочини. Чоловік зґвалтував неповнолітню, а коли був напідпитку — бив палицею. У Богданівській школі Знам"янського району 13 жовтня учитель музики побив учня, який начебто зачіпав його сина.

Зараз ви читаєте новину «Виховательку інтернату підозрюють у насильстві над дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути