четвер, 02 червня 2011 04:30

Водії маршруток їздитимуть у краватках

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Одягнути водіїв у сині сорочки та темно-сині краватки пропонує Вінницька обласна асоціація перевізників. Це має підвищити якість обслуговування.

— Уже п'ятий раз хотять нам цю форму нав'язати. Ніхто тоді не погодився, і зараз відмовляться, — упевнений шофер Олексій Бойко, 27 років.

— Проїзд подорожчав на 50 копійок — до 2,5 гривні. Тож потрібно покращувати й сервіс. Пасажири скаржаться, що водії неохайні, розмовляють по телефону, курять у салоні, — пояснює Андрій Ковальов, голова обласної Асоціації перевізників.

Пасажири розповідають, що водії маршруток умудряються одночасно тримати телефон біля вуха, кермувати, переключати швидкості, брати-віддавати гроші.

— Водії прекрасно знають, що робити цього не можна. Але порушують правила, — зауважує Андрій Ковальов. — Звільнятимемо. І салон шофер може хоч раз на день помити.

Маршрутник Валерій Снітко, 58 років, вважає, що брудну машину не можна випускати на роботу.

— Спочатку треба увагу звертати на салон, а не на одяг. Хай би технік зранку дивився. Якщо розірвані чи засалені чохли, або по салону сміття — не випускати, доки порядок не наведе. Усе це насправді записано у правилах перевезень. Одяг водія повинен бути акуратним. Не роздягатися до шортів, не взувати шльопанці. І це не тільки з точки погляду естетики, а й безпеки. Якщо проводка на панелі загориться і впаде на голі ноги, водій буде тупати, а не тормозити. Щодо галстука не знаю. Він заважатиме біля керма.

В Україні форми для водіїв немає. Її носять шофери в російських містах Москві та Санкт-Петербурзі, а також у Казахстані.

Зараз ви читаєте новину «Водії маршруток їздитимуть у краватках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути