середа, 28 вересня 2011 07:15

Українська ракета полетіла в космос

24 вересня українсько-російська ракета "Зеніт-3СЛ" успішно доставила в космос на навколоземну орбіту французький супутник зв'язку. Запуск відбувся в рамках програми "Морський старт" із плавучої платформи "Одіссей", що біля острова Пасхи в Тихому океані. Це 31-й політ "Зеніту-3СЛ" за цією програмою.

— Місце розташування платформи вибрали ретельно. Ми заощаджуємо ресурси за рахунок прискорення Землі. Ракету розробили в Україні. Також у нас роблять її перші два ступені. Третій випускають у Росії, — розповідає Наталія Боротканич із Національного космічного агентства України.

Супутник завважки 4577 кг прибув за призначенням через кілька годин після запуску. З ним зараз є постійний зв'язок. Апарат призначений для забезпечення цифрового телемовлення та доступу до інтернету в країнах Близького Сходу, зокрема в Перській затоці, а також у Північній Африці. На орбіті апарат пробуде 15 років.

Пуск здійснив міжнародний консорціум "Сі Лонч". Його членами є українські підприємства "Південне" і "Південмаш", які конструювали ракету.

Зараз ви читаєте новину «Українська ракета полетіла в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути