пʼятниця, 02 вересня 2011 06:00

У Юрія Луценка цироз печінки

Екс-міністру внутрішніх справ 46-річному Юрієві Луценку поставили діагноз цироз печінки. Це встановили лікарі Міністерства охорони здоров'я у середу. Їх для обстеження запросило керівництво Лук'янівського СІЗО, в якому дев'ятий місяць сидить колишній міністр.

— Це наслідки голодування і відсутності лікування, — говорить його брат Сергій Луценко, 51 рік. — За півроку цироз може перерости в рак. Ми звернулися до судді Сергія Вовка. Попросили лікувати Юрія Віталійовича у будь-якій спеціалізованій гастроентерологічній клініці. Цього вимагає висновок лікарів. Вовк сказав продовжувати лікувати анальгіном в умовах СІЗО.

У понеділок столичний Печерський райсуд відклав розгляд справи Луценка на три тижні. За цей час екс-міністра мали оглянути лікарі. Про це попросив його захист. Політик скаржився на нудоту, болі у нижній частині живота та слабкість.

Три місяці тому Юрій Луценко припинив голодування, яке тривало 32 дні. Так протестував проти продовження утримання його під вартою. За цей час пив тільки чай та воду. Схуд на 20 кг. На шкірі з'явилися висипи. Екс-міністру почали вводити глюкозу та харчові суміші. 10 травня відвезли до київської лікарні швидкої допомоги. Діагностували цукровий діабет. Мав проблеми із печінкою, підшлунковою та нирками. Перевели до реанімації. За два тижні виписали і повернули до СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «У Юрія Луценка цироз печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути