вівторок, 16 квітня 2013 07:45

"У нас у думках немає філармонію розпродати"

Автор: фото: Анастасія Нікуліна
  Ольга Сисоєва каже, що молодий керівник має кожному доводити, що він чогось вартий — і старшим, і молодшим
Ольга Сисоєва каже, що молодий керівник має кожному доводити, що він чогось вартий — і старшим, і молодшим

Директором Черкаської обласної філармонії призначили 23-річну Ольгу Сисоєву. У понеділок, 15 квітня, її офіційно представили колективу. Вона депутат міськради Черкас, входить до фракції Партії регіонів. Балотувалася під №4 в партійному списку. З 2011-го була директором черкаського Палацу молоді.

Домовляємося про зустріч із Ольгою 12 квітня о 18.00 в кафе "Сантімо" неподалік філармонії. Час призначає вона. Запізнюється на годину. Одягнена в чорний гольф, сірі штани, темно-сіре пальто. Волосся пряме, розпущене. На шиї золотий ланцюжок, на підмізинному пальці правої руки каблучка з коштовним каменем. Каже, має дві вищі освіти. За першою — філолог, викладач української мови, літератури, англійської мови, друга — магістр філології.

Є інформація, що працівники філармонії зверталися до губернатора, щоб призначив не вас, а іншу людину.

— Я не бачила листа, не читала нічого в інтернеті. Спілкувалася з працівниками філармонії, бачила лише усмішки, ніхто нічого не казав. Якщо є такі думки щодо мене, я хотіла би почути цих активістів. Думаю, що це провокація.

Зараз у місті хочуть перебудовувати вулицю Хрещатик. Ходять чутки, ніби вас призначили на цю посаду, щоб використати частину землі, яка належить філармонії, в інших цілях.

— У нас у думках немає такого, щоб філармонію розпродати, розділити. Вона вже була розпродана, зараз хоча б докупи зібрати те, що є. Це раніше був переділ території і всього іншого, попередники поділили півміста. Партія регіонів працює над тим, щоб відновити, покращити.

У лівому крилі філармонії, яке не працює, кажуть, планують облаштувати бар, ресторан або нічний клуб.

— Я поки що не маю права озвучувати якісь чіткі висновки про перспективи розвитку. Хочу зібрати документацію. Подивитися й перевірити, у чиїх вона зараз руках, наскільки можливо повернути цю частину до філармонії.

Чому вирішили стати членом Партії регіонів?

— Тому що вона дає реалізацію, молоді в першу чергу. Для мене це приклад того, як можна завдяки Партії регіонів і її політиці досягнути чогось.

Як вдається отримувати такі високі посади?

— Кожна молода людина, яка хоче себе реалізувати, має пахати. І показувати всім — так, я гарна, молода, але при цьому працюю часто набагато більше за тих, хто вже досяг якогось рівня. Тільки тому мене виносять уперед. Звичайно, є ще фактори, які посприяли, — та ж зовнішність, уміння поставити себе. Коли я прийшла у Палац молоді, те саме розказували, що молода й не справлюся. Прийдіть туди й поговоріть зі співробітниками. Ми купили нове обладнання, комп'ютери, світло, звукову апаратуру. За 16 років уперше добилися, що там робитимуть ремонт вентиляційної шахти.

Складно бути молодим керівником?

— Кожному потрібно доводити, що ти чогось варта — старшим, молодшим. З кожним потрібно говорити по-своєму і показувати той рівень, на який я вийшла.

Чи вистачає вам часу на особисте життя та відпочинок?

— Я не обговорюю особисту тему, це не потрібно. Поки що незаміжня. Зараз для мене на першому місці кар'єра.

У місті кадровий голод

У віці 23 років можна очолювати обласну філармонію, вважає соціальний психолог Олег Покальчук:

— Що таке філармонія? Провінційна установа, дорадянський пережиток, як Палац піонерів. Черкаси не славляться якимись культурними проектами останні 20 років. Я знаю хіба що баскетбольну команду "Черкаські мавпи". Мабуть, у цьому місті просто кадровий голод, тому призначають кого тільки можна. Від неї, за великим рахунком, там нічого не залежатиме. Перекладатиме папери з одного боку столу на інший. Робитиме все, що накаже їй обласне управління культури. Інколи вимагатимуть розписати, коли і який хор виступатиме на дні якогось села. Для цього великої мудрості не треба.

Зараз ви читаєте новину «"У нас у думках немає філармонію розпродати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути