Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2011 10:14

Тернополянам презентували нову гру про упівців - в колоді 126 карт
5

Фото: фото: Олена ДЗІК

У Тернополі міська організація "Пласт" презентувала нову настільну карткову гру "За Волю!". У колоді є 126 карт. Половина з них зображає вояків УПА та їхнє озброєння, а решта — бійців вермахту. Гра розрахована на двох гравців.

— Вона відображає боротьбу українського народу за свою державність та показує, що УПА боролися не на боці фашистів, а проти них. Її придумав канадський "пластун" Андрій Водославський 2004 року, щоб організувати час у таборах "Пласту" в дощ. Головне, вона мала бути патріотичною до України, — розповідає 19-річна Ірина Гнасевич, прес-секретар "Пласту". — Її демонстрували в Івано-Франківську та на фестивалі "Бандерштадт". Усюди викликала зацікавлення.

До Тернополя через малий тираж привезли тільки чотири екземпляри гри. Коштує вона 180 грн. Одразу на презентації одну придбали.

— Якщо гра "У дурня" викликає азарт, то "За Волю!" — захоплення. Планують, що з наступного року вийде 500 примірників. Гра буде у книгарнях та станицях "Пласту". А щодо її вартості, то в Європі на настільні карткові ігри така сама ціна, — зазначає 20-річний Любомир Шимків, керівник міської організації. — Спочатку правила були на діаспорній мові. То треба було 3 години вникати, що там написано. Наприклад, відділ супротивника в оригіналі звучить як "противний відділ". Але все переклали, і більше ніяких перешкод та складнощів немає.

Малюнки до карт створювали четверо художників із творчої майстерні "Кульбаба" в Івано-Франківську кілька місяців. Написи переклали за тиждень.

— Я 5 хвилин грав. Не можу розібратися у правилах. Дуже складно, — відходить від столу 9-річний Микола Турецький.

Зараз ви читаєте новину «Тернополянам презентували нову гру про упівців - в колоді 126 карт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути