понеділок, 11 квітня 2011 22:47

Школярі Рівненщини тиждень сидять без обідів

Із 1 квітня понад 67 тис. школярів Рівненщини сидять без гарячих обідів. Тендер на харчування дітей-"чорнобильців" виграла дніпропетровська фірма "Авіка".

— Чого це раптом посеред навчального року надумали змінити фірму-годувальника? — дивується 42-річна Наталя Миронець, директор Малинської сільської школи Березнівського району. — 20 років шкільні обіди нам готував районний комбінат громадського харчування. Вони й подумати не могли, що програють тендер. Виходить, старий постачальник уже не має права готувати, а нового ми ще в очі не бачили.

Без гарячої їжі залишилися учні ще п'яти районів: Зарічненського, Володимирецького, Дубровицького і частково — Рокитнівського.

У райцентрі Сарни батьки вийшли пікетувати райдержадміністрацію.

— Мої діти тиждень їдять всухом'ятку — носять із дому бутерброди, чай у термосі, — каже сарнечанка 30-річна Юлія Січук. — Як не відновлять сніданки й обіди, то поїдемо на пікет до Києва.

Нардеп-бютівець 52-річний Сергій Кошин на сесії Верховної Ради звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Називає непрозорим тендер, що відбувся 17 лютого при Міністерстві соцполітики.

— Про результати тендера учасників повідомили 26–27 березня. А на запитання: "чому так пізно?" сказали, що винна пошта, — каже депутат. — Незрозуміло, як могла перемогти "Авіка", якщо місцеві підприємства запропонували дешевші варіанти? Наприклад, у Сарненської райспоживспілки вартість харчування менша майже на мільйон гривень. Така сама ситуація в інших районах.

Представники "Авіки" пропонують співпрацю підприємствам, що годували школярів до цього. Хочуть укласти договори з кухарями, орендувати обладнання.

— Якщо вони це зроблять, то виділених коштів на харчування залишається не більше 8 гривень на учня, — попереджає Сергій Кошин.

— Ми не чинимо дніпропетровцям спротиву. Якщо їм треба наш інвентар — нехай викупляють і користуються, — каже 48-річний Петро Бараш, голова обласпоживспілки.

Учора, 11 квітня, шкільні їдальні запрацювали тільки в Рокитнівському районі.

Зараз ви читаєте новину «Школярі Рівненщини тиждень сидять без обідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути