середа, 01 вересня 2010 10:35

На бездітних чоловіків пропонують накласти податок

На бездітних чоловіків пропонують накласти податок

Депутати Тернопільської міської ради пропонують запровадити податок із бездітних чоловіків. Написали звернення до президента, спікера і прем"єр-міністра. Просять на законодавчому рівні запровадити обов"язкові відрахування з чоловіків, які після 25 років не виховують бодай однієї дитини.

Темпи зменшення кількості населення України одні з найвищих в Європі — 0,8–1,1% на рік. За 17 років нас поменшало на 7 млн.

Ідея належить секретареві міськради Тарасові Білану, 34 роки:

— Цей податок має бути в розмірі не менше 6 відсотків зарплати. Стільки сплачують будівельники у фонд міста, коли здають новий дім. Думаю, така сума не битиме по кишені. 25 років — оптимальний вік для народження дітей. Чоловік закінчив інститут чи університет, працює три роки. Бо хто через 40 років сплачуватиме пенсійні відрахування, якщо зараз не народяться діти?

Тарас Білан виховує 4-річного сина.

Отримані кошти мали б іти на дитбудинки, садки та школи.

За 17 років українців поменшало на сім мільйонів

— Це повний ідіотизм. Повернення на багато років назад, ледь не до сталінських часів, — вважає тернополянин 26-річний Олег Силовець. — Ця ідея показує, наскільки бездарна наша влада. Я працюю у видавництві, заробляю 1000 гривень. Хай би краще влада створювала робочі місця для людей, а не займалася таким абсурдом.

Аналогічний податок існував за СРСР. Бездітні чоловіки віком від 20 до 50 років та бездітні заміжні жінки від 20 до 45 років відраховували державі 6% зарплати. Нижча ставка була для тих, хто отримував менше 91 крб на місяць. Із заробітку менше 70 крб податок не стягували. Звільняли від сплати осіб, що не могли мати дітей за станом здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «На бездітних чоловіків пропонують накласти податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути