пʼятниця, 30 грудня 2016 05:40

Пес Панда дві доби охороняв сестру на залізничній колії

Автор: Денис Малафєєв
  Самиця Люсі з пошкодженим стегном лежить на залізничній колії поблизу села Тийглаш Ужгородського району на Закарпатті. Її охороняє брат Панда. Коли їде поїзд, прикриває своїм тілом
Самиця Люсі з пошкодженим стегном лежить на залізничній колії поблизу села Тийглаш Ужгородського району на Закарпатті. Її охороняє брат Панда. Коли їде поїзд, прикриває своїм тілом

— Люди думають, собаки живуть інстинктами. А в них є інтелект. Інколи навіть більший, ніж у людини. Вони ­люблять, радіють, переживають, думають і плачуть. Просто не вміють про це сказати, — розповідає приватний підприємець 37-річний Денис МАЛАФЄЄВ із Ужгорода Закарпатської області. 26 грудня забрав із залізничної колії двох собак 3-річних Панду й Люсі. Самиця не могла рухатися. Пес дві доби охороняв її. Прикривав собою, коли їхав поїзд.

Про собак Денис дізнався від друзів із місцевої зоозахисної організації.

— Телефоном розповіли, на залізничній колії поблизу села Тийглаш за 10 кілометрів від Ужгорода другу добу лежать дві собаки, — продовжує. — Я інколи рятую тварин, тому попросили допомогти. Бо самі не могли забрати їх.

Кинув усі справи і з волонтерами поїхали туди. Обидві собаки були на колії. Самиця лежала, самець охороняв. Піднятися вона не могла. Переходила через колію і її травмував поїзд.

Хотів узяти Люсі на руки, перенести в машину. Та пес не дав цього зробити. Почав ­шкірити зуби й гавкати. ­Заспокоювався тоді, коли я відходив на ­кілька метрів. Намагався заманити його їжею. Дав шматок ковбаси. Він раз лизнув і знову побіг до подруги. Я зрозумів, допоможе тільки снодійне. Пішов у машину за рушницею. Тільки повернувся, як побачив, мчить поїзд. Щодуху розмахував ­руками, щоб машиніст зупинився. Він ­цього не зробив. Лише почав ­голосно сигналити. Думали, пес втече, а сука залишиться на колії. Та він її не покинув. Ліг і накрив своїм тілом.

Напрямок Ужгород–Чоп активний. Поїзди проїжджають кожні 20‑30 хвилин. Видно, за дві доби тварини адаптувалися. Знали, як лягти, щоб їх не зачепило.

Коли потяг проїхав, Денис увів собакам снодійне з рушниці. Сонними відвіз у притулок.

— Доки спали, їх оглянув ветеринар, — додає Денис. — У самки діагностували забій стегна й незначний струс мозку. Лікар пообіцяв, швидко стане на ноги. Коли тварини прийшли до тями, їх погодували. Пес нічого не їв, доки його супутниця не наситилася. Лише після неї підійшов до миски.

За кілька хвилин написав про собак пост у "Фейсбуку" з надією знайти їхніх господарів. Людей історія зачепила. Всі питали, як можна допомогти. А одна жінка написала, може віддати половину пенсії на їхнє лікування. Та за кілька годин через соцмережі вдалося знайти господаря. Іштван Цап одразу приїхав за ними. Коли побачив тварин, кинувся обіймати й цілувати їх. Мовляв: "Ви повернули мій найбільший скарб". Розказав, вони живуть на цепку. Щовечора відв'язує їх. Останнього разу вранці собак у дворі не було. Знайшли дірку в огорожі та втекли. Як виявилося, Панда й Люсі — брат і сестра. Панда завжди захищає сестру. Залишає для неї все найсмачніше.

Відео в інтернеті про Панду та Люсі за день подивилися понад 50 тис. людей.

— Ця історія зацікавила іноземців, — каже Денис. — Один чоловік із Москви хоче забрати їх до себе. Написав: "Эта пара заслужила совсем других условий содержания".

Собака виявилася жива

— Раніше зустрічався з історіями собачої вірності, — говорить ужгородський бізнесмен Денис Малафєєв. — У нашому дворі живуть двоє закоханих песиків — він і вона. Самиця кілька років тому вкусила дитину господарів. Чоловік розгнівався і з усієї сили огрів її лопатою по голові. Собака відключилася. А він подумав, що вбив.

Поряд почали зводити будинок. Він відніс тварину туди та прикопав. Її кавалер прибіг на те місце і відгріб лапами. Собака виявилася жива. Тепер обоє живуть у нашому дворі. Ходять лише парою.

Зараз ви читаєте новину «Пес Панда дві доби охороняв сестру на залізничній колії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути