Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2011 00:00

Ольга Васильчик п'ять років не платитиме за газ

У квартирі 67-річної Ольги Васильчик із райцентру Теребовля на Тернопільщині встановили останній в області іменний лічильник газу. Їй вручили сертифікат, який звільняє від сплати за блакитне паливо на п'ять років.

— Це прецедент в Україні. Такого випадку в жодній іншій області більше не було. Ми першими завершили оснащення житлового фонду лічильниками газу. У нас 201400 споживачів й усі мають лічильники, — розповідає 51-річний Петро Канак, перший заступник голови правління "Тернопільгазу". — З цього приводу навіть наш міністр палива й енергетики Юрій Бойко вітальну телеграму прислав.

Перший газовий лічильник на Тернопільщині встановили 1994-го.

— Узагалі такий прилад коштує 400 гривень, разом зі встановленням — 700, — продовжує Петро Канак. — Переважно люди давно встановили прилади обліку. Залишалося тільки 180 пенсіонерів, які не мали можливості їх придбати. То їм ми встановлювали лічильники власним коштом. Володарці останнього подарували і кольоровий телевізор від облдержадміністрації та нашої організації.

— Я не сподівалася, що мій лічильник стане особливим. Чи перший, чи останній, яка різниця? — говорить Ольга Васильчик. — Досі мала пільги — платила 50 відсотків. А тепер газ буде безплатний. Я на грип захворіла, то п'ю аспірин і колдфлю. А ще енап від тиску. Так що для мене головне не економія, а просто дожити.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Васильчик п'ять років не платитиме за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути