Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 18:26

Одеського депутата розшукують у Києві

Учора столичний Хрещатик був обклеєний оголошеннями "Увага, розшук!". На листівці фото чоловіка. Під знімком — надпис: "За здійснення особливо небезпечних злочинів — вбивства, бандитизм, рекет, зазіхання на цілісність держави, пропаганду міжнаціональної ворожнечі розшукується особливо небезпечний злочинець-рецидивіст Марков Ігор Олегович, уродженець міста Одеси, кличка Марадона. Озброєний". Окремо виділено: не звертатися до міліції, бо розшукуваний заплатив правоохоронцям за свою недоторканність.

Телефонувати просять до чергового СБУ в Києві та Одесі. Вказано дійсні номери телефонів. Кілька тисяч таких листівок у Києві й Одесі розклеїла громадська організація "Геть усіх!".

— Проти Маркова порушено дві кримінальні справи. Він побив активіста всеукраїнського об"єднання "Свобода" і організував перекриття дороги Київ–Одеса у березні цього року. Нам стало відомо, що Марков утік з Одеси й зараз у Києві. Ми прагнемо привернути увагу центральної влади, бо місцева міліція хоче закрити справу, — пояснює Дмитро Лінько, 25 років, координатор руху "Геть усіх!" в Одеській області.

36-річний Ігор Марков — депутат Одеської міської ради. Він засновник компанії "Слов"янський альянс", телекомпанії "АТВ" і підприємства "Союз". Політичну кар"єру починав у партії "Трудова Україна". 2006 року пройшов до міськради від Блоку Наталії Вітренко і створив депутатську групу "Родіна", а також очолив однойменну партію.

— У 90-х Марков був кримінальним авторитетом. Займався рекетом та бандитизмом, — додає Дмитро Лінько. — Має своє охоронне агентство та будівельну фірму в Одесі. Він організатор усіх проросійських акцій.

В Одеській обласній міліції "ГПУ" розповіли, що справи на депутата справді є. Їх ніхто не збирався закривати. І міліція у них — не продажна.

— Справа про перекриття автодороги Київ — Одеса розслідується. Маркова допитували, оскільки він нібито був одним із організаторів страйку, — каже працівник прес-служби Володимир Шаблієнко, 37 років.

Другу справу порушила Одеська обласна прокуратура 10 березня цього року. Депутата звинувачують у хуліганстві. Та бійка сталася у вересні 2007-го.

Проти Маркова порушено дві кримінальні справи

— На Маркова тиснуть через страйк далекобійників. Бо ця подія стала темою позачергового засідання Кабміну. Справа про побиття — дворічної давності. Ми сприймаємо це як політичні репресії. Марков поїхав з Одещини, щоб припинити усякі провокації, — говорить російською прес-секретар партії "Родіна" Олександр Хрістофоров, 27 років.

Столична міліція на розклеєні листівки реагувати не збирається. Кажуть, потрібно, щоб хтось написав заяву.

Зараз ви читаєте новину «Одеського депутата розшукують у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути