вівторок, 16 квітня 2013 05:45

Освічені безробітні недооцінені з боку роботодавців

Безробітний сьогодні, всупереч уявленням багатьох роботодавців, це зовсім не та людина, яка нічого не вміє та не має належної освіти. Станом на початок квітня на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 10 тис. шукачів вакансій, з яких 82% мали вищу освіту, і лише 18% — професійно-технічну чи середню. Причому більшість безробітних після вузів — представники економічних та технічних спеціальностей.

10 квітня представники Київського міського центру зайнятості, банків, IT-підприємств та навчальних закладів зібралися на круглий стіл, щоб обговорити перспективи й умови влаштування безробітних у банки Києва. Фінустанови столиці — це не лише престижне місце роботи для висококваліфікованих економістів та IT-спеціалістів, які залишилися без роботи, а й можливість отримати чималу зарплату, зауважили учасники.

— У Києві середня зарплата в лютому поточного року становила 4683 гривень. А середня зарплата в галузі інформаційних технологій та телекомунікацій досягла 7429 гривень, у фінансовому ж секторі й на ринку страхування — 8557, — розказав під час круглого столу директор КМЦЗ Віктор Сухомлин. — Тому ми зацікавлені, щоб висококваліфіковані кадри, які стоять у нас на обліку, мали можливість працевлаштуватися на високооплачувані посади. Вважаю, що професіоналізму у них для цього вистачить. А якщо ні — ми маємо можливість перевчити їх або підвищити кваліфікацію.

Дирекція КМЦЗ переконана, що співробітництво з банківськими установами є цілком перспективним. Це допоможе тисячам високоосвічених безробітних, в тому числі й IT-спеціалістам, отримати достойну винагороду за їхню кваліфіковану працю.

— Люди, які сьогодні шукають роботу, по-перше, просто недооцінені з боку роботодавців, а по-друге, потребують переорієнтування своїх поглядів на майбутнє місце роботи, — додав Віктор Сухомлин.

Зараз ви читаєте новину «Освічені безробітні недооцінені з боку роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути