четвер, 16 лютого 2012 00:30

Назвали лауреатів премії Лесі Українки

14 лютого назвали лауреатів Премії ім. Лесі Українки. Нею нагороджують за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Відзначили авторів у чотирьох номінаціях. Найкращим у галузі літератури став київський письменник 73-річний Юрій Логвин із романом "Таємна перлина".

— Це розповідь про життя простих киян часів Київської Русі на зламі ХІ-ХІІ століть. Написав про їхні турботи, вправність і гідність, — розповідає письменник. — Видавництво подавало книжку на здобуття премії торік. Але тоді вона пролетіла. Претендувати знову не думав, бо у моєму віці двічі отримувати по пиці незручно. Наприкінці минулого року видавництво знову запропонувало податися.

Серед книжкових ілюстраторів перемогу віддали Людмилі Кириленко та Олені Зеркалій за малюнки до книжки Томаса Мелорі "Легенди про короля Артура". Найкращою театральною виставою назвали постановку "Про принців та принцес" Харківського театру ляльок. У номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва" перемогла режисер Людмила Ткачикова з мультфільмом "Маленький великий пес". Загалом на здобуття нагороди подали 67 заявок. Переможці отримають по 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали лауреатів премії Лесі Українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути