середа, 13 червня 2012 06:00

На ринку вибухали банки з фарбою

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Продавець ринку будівельних матеріалів у Вінниці 25-річний Василь Дончеко 11 червня схопився за голову, оцінюючи збитки від пожежі у своєму кіоску. У нього згоріло товару більш як на 100 тисяч гривень
Продавець ринку будівельних матеріалів у Вінниці 25-річний Василь Дончеко 11 червня схопився за голову, оцінюючи збитки від пожежі у своєму кіоску. У нього згоріло товару більш як на 100 тисяч гривень

11 червня близько 10.30 на вінницькому будівельному ринку по вул. Ватутіна загорівся торговий контейнер. За кілька хвилин полум'я перекинулося ще на вісім точок. 70 рятувальників гасили вогонь 1,5 год.

— Це гаврики так постаралися. Різали болгаркою залізний корпус "ракушки", хотіли окошко по центру зробити. Дебіли, різали прямо біля краски та розчинників, — каже 30-річний Сергій Швед. Ходить між обгорілих контейнерів із кухлем пива та цигаркою.

У нього згоріла торгова точка з товаром на 80 тис. грн. Пожежу загасили, і кругом стікає вода.

— У секунду іскра пішла, банка з растворітєлєм факанула. А потім, як на войнушках, почали зриватися інші банки. Вони загоралися в контейнері, підлітали у воздух і зривались, як гранати, — додає 19-річний Володимир Бойко.

Очевидці розповідають, зранку на базар прийшли кілька чоловіків ремонтувати перший контейнер у четвертому ряді.

— Як почало горіти, ті гаврики два вогнегасники вилили. Нічого не помагало, то вони їх тут кинули, а самі втекли. Їх міліція шукає, — продовжує Сергій Швед. —  То вони винні, що людей по миру пустили. Я почав займатися бізнесом три роки тому, як тут базар відкрили. Узяв кредит. Тільки на початку року виплатив його. Товар не страхували. Та мені ще не так погано, в сусіда продукції було на мільйон гривень.

До лікарні забрали одного постраждалого — рятувальник наковтався диму.

Міліція обгородила найнебезпечнішу територію торговими підставками. По асфальті розкидані губки для миття посуду та вазонові обприскувачі.

— Мама! Оно собачка у вогонь біжить. Там її дєтки? — 5-річна дівчинка у білій панамці показує на чорну дворнягу, яка крутиться біля обгорілих споруд.

— Нє, це собачка-пожарнік. Вона дивиться, чи ніхто з людей не потірявся, — відповідає мати.

Вогонь знищив вісім яток, іще дві пошкодив частково. Загальна сума збитків — кілька мільйонів гривень. На Вінниччині це наймасштабніша пожежа від початку року.

Зараз ви читаєте новину «На ринку вибухали банки з фарбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути