вівторок, 25 грудня 2012 05:45

На Євробачення поїде Злата Оґнєвіч

Автор: фото з сайта www.like.lb.ua
  У СМС-голосуванні за Злату Оґнєвіч (на знімку) проголосували 8638 українців. Це вдев’ятеро більше, ніж за Дар’ю Медову. Вона стала другою у національному відборі
У СМС-голосуванні за Злату Оґнєвіч (на знімку) проголосували 8638 українців. Це вдев’ятеро більше, ніж за Дар’ю Медову. Вона стала другою у національному відборі

Із третьої спроби 26-річна Злата Оґнєвіч виборола право представляти Україну на пісенному конкурсі Євробачення. 23 грудня в національному відборі співачка здобула максимальну кількість балів — 40. Конкурс проводила Національна телекомпанія України. 2009-го у відборі на конкурс Злату Оґнєвіч обійшла співачка Альоша, за рік — Міка Ньютон.

— Дуже змерзли під час відбору, величезне приміщення. Його просто неможливо нагріти, — каже телефоном наступного дня Злата. Голос трохи хриплий. — Дуже втомилася. За ніч до виступу майже не спала — хвилювалася. Сьогодні відключилася нарешті, але о шостій треба було вставати. Досі не усвідомлюю, що це нарешті сталося. Трошки відпочину, а після Нового року почнемо активно готуватися. Новий рік святкуватимемо у Трускавці зі всією нашою командою — маю там роботу. Але й на відпочинок часу вистачить.

Справжнє ім'я Злати — Інна Бордюг. Народилася в російському Мурманську, дитинство провела в Криму, у Судаку. В Києві закінчила Музичне училище ім. Глієра. Вступила до столичного інституту музики, на відділення джазового вокалу. Є солісткою Державного ансамблю пісні й танцю Збройних сил України.

На відборі Злата виконала пісню "Тяжіння" англійською. Слова до неї написав російський поет Карен Кавалерян. Він — рекордсмен Євробачення, автор семи пісень для учасників конкурсу. Серед них — срібні фіналісти наша Ані Лорак і росіянин Діма Білан.

— Цього року пліткували, що мій коханий — генерал міліції. 2009-го говорили, що заміжня за арабським шейхом, — каже Оґнєвіч після конкурсу. — Насправді я незаміжня, моє серце вільне і я з простої родини. Мама викладає російську в школі, тато — військовий хірург. Про фінансування — до продюсерів. Але ми не подавали б заявку, якби не розуміли, що зможемо потягнути витрати.

Задля участі в Євробаченні Світлана Лобода закладала власну квартиру. На підготовку і виступ Міки Ньютон пішло близько $500 тис. Михайло Некрасов, продюсер Оґнєвіч, майбутні витрати ще не підраховував.

— Коли вперше 2009 року брали участь у відборі, по суті використали ефір як майданчик для старту Злати. Пісня була не у форматі Євробачення, але її запам'ятали. Саме це стало початком проекту "Злата Оґнєвіч", — каже Михайло Некрасов. — Цього разу почали готуватися цілеспрямовано і завчасно. Було декілька варіантів пісень. Багато радився із західними колегами. Ця пісня не зовсім для радіоефірів, але цілком у форматі конкурсу, і підходить Златі. Головне — світла, хороша.

Переможців обирали журі та глядачі. У смс-голосуванні Златі віддали перевагу 8638 українців. Це — у дев'ять разів більше, ніж у володарки другого місця Дар'ї Медової. У відборі також брали участь Марія Яремчук та Аліна Гросу. Вони здобули відповідно п'яте і шосте місця.

Чергове Євробачення пройде 14 — 18 травня 2013 року у шведському місті Мальме. Торік перемогу здобула шведська співачка Лорін із піснею "Ейфорія". Наша Гайтана посіла 15-те місце.

Зараз ви читаєте новину «На Євробачення поїде Злата Оґнєвіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути