четвер, 14 грудня 2006 18:19

Музей Брежнєва відкриють у Запоріжжі

— Ідея віддати належне Леонідові Брежнєву виникла ще два роки тому. Він не тільки колись був першим секретарем нашого обкому партії, а й 18 років керував СРСР. Тож на засіданні ми вирішили створити музей, — розповідає другий секретар Запорізького обласного комітету Компартії України Володимир Цимбалюк, 66 років.

Міська влада надала в оренду приміщення в 90 кв. м у будинку на вулиці Жуковського. Саме там колись жив Брежнєв. У запорізькому обкомі КПУ не кажуть, як довго орендуватимуть і скільки платитимуть за музей.

Експонати активісти партії збиратимуть по всьому місту. Сподіваються, що предметами поділяться городяни, які особисто знали генсека чи працювали з ним. За допомогою також звернулися до Комуністичної партії Російської Федерації.

— Думали, що встигнемо відкрити музей до 100-річчя з дня народження Брежнєва. Але питання щодо приміщення вирішили тільки нещодавно. А там іще треба ремонт зробити. Від допомоги меценатів не відмовилися би, — зітхає Цимбалюк.

День народження Брежнєва Компартія відзначатиме 19 грудня. Запорізькі комуністи готують доповідь та концерт. Центральний комітет компартії СРСР призначив Брежнєва на посаду першого секретаря запорізького обкому партії у серпні 1946 року. На цій посаді він пропрацював трохи більше як рік й очолив дніпропетровський обком партії. У жовтні 1966-го став генеральним секретарем Компартії СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Музей Брежнєва відкриють у Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути