Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2013 05:45

"Моє завдання — втримати 30 людей, яким не платять зарплатню із січня"

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Костянтин Моісєєв на другому курсі пішов на роботу, купив своє перше авто — ”Фольксваґен Кадді”
Костянтин Моісєєв на другому курсі пішов на роботу, купив своє перше авто — ”Фольксваґен Кадді”

Директором комунального підприємства "Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів" (ЧЕЛУАШ) призначили 22-річного Костянтина Моісєєва.

На зустріч із Костянтином чекаємо із третьої дня. О десятій вечора до місцевого кафе "Сантімо" він приїжджає на сріблястому "Фольксваґені Ґольфі". Одягнений у світлу теніску та джинси.

— Затримався у прокуратурі. Працюю до ночі, маю три місяці випробувального терміну. Зараз ЧЕЛУАШ нічим не займається, усі рахунки арештовані, техніка в оренді. Мушу розібратися з договорами, — каже.

ЧЕЛУАШ обслуговував міські дороги: від обрізання аварійних дерев до ямкового ремонту. Проблеми почалися рік тому, коли тендер із ремонту і прибирання черкаських вулиць виграла приватна фірма "Свій лад". У ЧЕЛУАШу вона орендувала спецтехніку. Саме ж комунальне підприємство опинилося в боргах. Виконавча служба арештувала техніку, її продали з аукціону. Машини купив "Свій лад".

Як молодий спеціаліст став керівником підприємства?

— Підприємство у важкому стані. Я був єдиний, хто погодився. Раніше до компанії не мав відношення, запропонував свою кандидатуру. Білоусов (Віктор Білоусов, виконувач обов'язків міського голови Черкас. — "ГПУ") спитав, чи знаю про складну ситуацію. Відповів, що знаю. Намагаюся зрозуміти, чому вся техніка підприємства віддана орендарям? Як її повернути? Знайомі з прокуратури та юристи радять звертатися до них. У глибині душі вірю, що в Україні є правосуддя.

Що плануєте робити з підприємством?

— Намагаюся домовитися з міською радою, щоб вони дали роботу. Добре було б, щоб виділили гроші хоча б на ямковий ремонт. Але поки що — безрезультатно. Сума боргу на ЧЕЛУАШі — 2,7 мільйона гривень. За чотири роки штат скоротився із 200 до 30 осіб. Першочергове завдання — втримати цих 30 людей, яким не платять зарплатню із січня. Робота є, але через арештовані рахунки працювати складно.

Костянтин замовляє капучино. Дзвонить телефон, він скидає.

— Раніше працівники займалися дорогами, мили тротуари, прибирали дерева, узимку — розсипали пісок, розчищали сніг. Були зайняті весь сезон. Зараз ці функції виконують приватні фірми. А для міста вигідніше співпрацювати з комунальними підприємствами. Можемо виконувати роботу навіть тоді, коли міська рада може заплатити не одразу.

Як вас зустрів колектив?

— Упередженого ставлення не було. З усіма зустрівся, поговорив. Можливо, побачили, що я все-таки не дурак. На посаді директора маю отримувати 5403 гривні. Зараз нічого не отримую, тому маю стимул працювати. Погасив старі борги за телефон та інтернет власним коштом.

Батьки схвалили ваше рішення?

— Дізналися про нього напередодні призначення. Батьки працюють на "Азоті". Тато — начальник відділення, мати — апаратчик. Хотіли, щоб вивчився і пішов до них. Казали, "Азот" — це перспектива росту. У мене там і дідусь, і бабуся працювали. Та я завжди намагався бути незалежним. На другому курсі пішов на роботу, купив своє перше авто — "Фольксваґен Кадді".

Дружина на сьомому місяці вагітності

Костянтин Моісєєв навчався в Черкаському державному технологічному університеті, має звання "бакалавр із телекомунікаційної інженерії". 2012-го — менеджер із реалізації на Фермерському ринку. На початку 2013 року став директором приватного підприємства "Вуд-Строй", що зводило будинки зі зрубів.

На черкаському форумі городяни пишуть, що сайт "Вуд-строю" створений недавно. На сторінці немає ні цін, ні опису послуг. Мобільний телефон, зазначений у контактах — не відповідає, а за номером стаціонарного — юридична фірма. Костянтин пояснює: мобільний він забрав, коли пішов із посади.

Одружений із 21-річною Христиною. Винаймають квартиру. Дружина на сьомому місяці вагітності, чекають на доньку. До декрету працювала фармацевтом на аптечній базі. Мати Христини — косметолог, батько має власний бізнес.

Зараз ви читаєте новину «"Моє завдання — втримати 30 людей, яким не платять зарплатню із січня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути