середа, 28 вересня 2011 05:30

Микола Христич вирізьбив 12 крісел до Євро-2012

Автор: фото: Віктор ГОМОЛЬ
  Крісла Микола Христич робив близько двох років. Використав 15 кольорів. Трава на футбольному полі, ворота, м’яч та написи — все різьблене
Крісла Микола Христич робив близько двох років. Використав 15 кольорів. Трава на футбольному полі, ворота, м’яч та написи — все різьблене

Спортивний гарнітур із 12 різьблених крісел для команди-переможниці футбольного чемпіонату Євро-2012 та її тренера виготовив 64-річний Микола Христич із Рівного.

— Таких меблів немає ніде в світі. Кожне крісло виготовлене з високоякісних вільхи, волоського горіха та дуба. Ніжки у формі лев'ячої лапи. Спинка овальна з логотипом чемпіонату, емблемою команд — учасниць турніру або стилізованим зображенням футбольної баталії. Складна робота. Тільки фарб використав 15 кольорів. Трава на футбольному полі, ворота, м'яч та написи — все різьблене, — розповідає майстер.

Він живе у квартирі на шостому поверсі панельної багатоповерхівки. Виготовляє ексклюзивні дорогі дерев'яні меблі — трони, мисливські крісла та крісла-гойдалки. Зберігає їх у двох кімнатах. Поряд із футбольними стоять мисливські крісла з бильцями у формі собак та диких качок, з вигнутими полозами у вигляді зміїв. Пропонує сісти на трон зі спинкою, схожою на велетенського орла.

— За нього мені пропонували 250 тисяч доларів. Менше крісло вісім років тому продав удесятеро дешевше. Його потім у Німеччині перепродали й подарували прем'єр-міністру Італії. Футбольний гарнітур виготовив для престижу України. Хай Суркіс не поскупиться й подарує його від держави команді, яка переможе на Євро-2012.

Микола Христич робив футбольний гарнітур майже за два роки. Усі спортивні крісла легкі й швидко розбираються. Вони оброблені найдорожчими фінськими та шведськими лаками й фарбами.

— Працюю, тільки коли є натхнення. Принципово не роблю дешевих речей, — говорить майстер.

Меблі Миколи Христича експонували на спеціалізованих виставках у Німеччині та Україні. Йому пропонували налагодити їх виробництво в Європі.

— У нього така багата фантазія, що й п'ять меблевих цехів не встигали б його задуми втілювати. А вперше за виготовлення меблів він узявся 2000 року, коли звільнили з Рівненського аеропорту. За спеціальністю цивільний льотчик. Треба було якось виживати, то й робив різноманітні полиці, бочечки для вина з різьбленими ніжками на Польщу, — розповідає дружина майстра 62-річна Тамара Христич.

Мебляр планує виготовити ще трон для найкращого футболіста Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Микола Христич вирізьбив 12 крісел до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути