вівторок, 19 січня 2016 05:20

Між Україною та США запрацював вільний авіаційний простір

14 січня набула чинності угода між Україною та США про вільні повітряні перевезення. Тепер авіакомпанії обох країн мають право необмеженого транзиту й перевезення пасажирів і вантажів.

Угоду підписали 14 липня торік у Вашингтоні. Верховна Рада підтримала її 20 вересня. Зараз до США літає одна авіакомпанія — Міжнародні авіалінії України. Має рейс Київ – Нью-Йорк. Квиток на нього коштує близько 20 тис. грн. Американські компанії до нас не літають.

— Насамперед від угоди виграють вантажні перевезення, — каже експерт авіаринку 38-річний Сергій Хижняк. — Бо українці поки що не мають достатнього рівня доходів, аби літати в США. Попит зросте, коли наша економіка вийде з кризи. Нам треба також впроваджувати спільний повітряний простір з Євросоюзом і Близьким Сходом. Якщо подібні договори запрацюють, столичний аеропорт "Бориспіль" може стати повноцінним пересадковим вузлом для пасажирів з Європи в Азію і навпаки.

Режим "відкритого неба" зараз діє в ­аеропортах "Львів" та "Одеса". Дає змогу будь-якому авіаперевізнику — за наявності дозволу авіаслужби своєї країни — безперешкодно літати туди.

Зараз ви читаєте новину «Між Україною та США запрацював вільний авіаційний простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути