неділя, 02 квітня 2006 18:04

Кримчанам запропонують страусине м"ясо

Деякі виробники пташиного м"яса з Криму після спалаху пташиного грипу всерйоз думають замість курей почати розводити страусів. Вважається, що серед пернатих страуси є найстійкішими до недуги, через яку кримчани торік втратили 80 тисяч голів свійської птиці.

Директор кримської птахоферми "Перекопська" Анатолій Бедокур розповів, що підприємство вже уклало угоду з австралійцями про поставку страусиних яєць. Керівник приватного підприємства "Восток" Юрій Шевченко так не поспішає: хоче спершу налагодити механізми реалізації страусиного м"яса та яєць.

А от підприємство "Птахокомплекс" із села Котельникового Червоногвардійського району зовсім не збирається переходити на страусів.

— Ми продаємо курчат по всій Україні, у Молдову і Росію. І жоден клієнт від нас не відмовився, — запевняє головний спеціаліст підприємства 40-річна Світлана Лисенко.

— Щоб виростити страуса, потрібно не менше року, але дорослий птах важить близько 150 кілограмів, — розповів "ГПУ" 35-річний Володимир Венгереш із ясногородської страусиної ферми, що на Київщині. — Загалом ці птахи невибагливі. Їхнє м"ясо цілком може замінити яловичину.

Поки що страусине м"ясо в Україні — делікатес, та й коштує недешево — близько сотні гривень за кілограм.

Зараз ви читаєте новину «Кримчанам запропонують страусине м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути