середа, 17 лютого 2010 08:04

Христину Черновецьку пограбували на 4,5 мільйона євро

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Христина Черновецька у столичному Українському домі на показі документального фільму ”Валентіно. Останній імператор” 5 лютого цього року. В останній місяць вона часто з’являлася на світських заходах
Христина Черновецька у столичному Українському домі на показі документального фільму ”Валентіно. Останній імператор” 5 лютого цього року. В останній місяць вона часто з’являлася на світських заходах

Доньку київського мера 30-річну Христину Черновецьку пограбували у Франції. Це сталося в понеділок, 15 лютого, близько опівдня. Вкрали сумочку з коштовностями на суму близько 4,5 млн євро (49 млн грн). У столичній мерії цю інформацію спростовують.

Христина Черновецька нібито прилетіла в Париж 15 лютого. Орендувала автомобіль із водієм в аеропорту "Руассі" ім. Шарля де Ґолля за 23 км від Парижа. Авто класу "люкс" їхало трасою в бік паризького передмістя Сен-Дені.

Існують кілька версій, як події розгорталися далі.

Водій зменшив швидкість, до машини підбіг невідомий. Відчинив дверцята з боку пасажира і схопив із сидіння сумку. У ній були сережки та каблучки. Шофер побіг за грабіжником, але не наздогнав.

Інша версія — донька Леоніда Черновецького зі своїм водієм здавала авто в аеропорту Шарля де Ґолля. До машини підбіг чоловік і вкрав із сидіння сумку із коштовностями. Крім прикрас, там було $11 тис. (88 тис. грн), які грабіжник нібито викинув, коли тікав.

За третьою версією, автомобіль Черновецької стояв на світлофорі або зупинився в заторі. Чоловік під"їхав на мотоциклі. Розбив вікно і витягнув із машини сумочку.

Христина Черновецька нібито написала скаргу в поліцію Сен-Дені.

Новину прокоментувала радниця київського мера Марта Гримська:

11 тисяч доларів грабіжник нібито викинув, коли тікав

— Христина Черновецька останні два тижні була в Києві. Учора телефоном я їй розповіла про те, що пишуть ЗМІ. Вона сміялася. 5 лютого вона була у столичному Українському домі на показі фільму "Валентіно. Останній імператор". 11 лютого — на відкритті столичного клубу. Я не знаю, чи Христина може мати коштовностей на 4,5 мільйона євро. Але запевняю, що з нею нічого не сталося. Це написала закордонна преса. Думаю, це помилка.

Заступник столичного мера 51-річний Ігор Добруцький каже, що не знав про цей випадок і йому прикро.

— Христина і її мати, Аліна Айвазова, люблять носити дорогі коштовні прикраси, — розповідає 51-річна Наталія Новак, депутат Київради від Блоку Віталія Кличка. — Можливо, вони носили їх при собі, не довіряючи сейфу в готелі. Що могла робити Христина в Парижі — гадки не маю. Може, відпочивала. Її родина заможна, має багато маєтків у Канаді та в США.

В останній місяць Христина Черновецька стала частіше з"являтися на світських заходах.

— Я бачила її на прем"єрі фільму про французького кутюр"є Валентіно Ґаравані, — каже одна з організаторів вечірки, присвяченої 75-річчю дизайнера. — Прийшла під руки з двома товстенькими подругами. Хто вони, не знаю. Усі троє були одягнуті в чорне. Христина — маленька і худенька. Щоб здаватися трохи вищою, носить чоботи на підборах. Рідко одягає сережки. Найчастіше — "гвоздики" з діамантами. Перстень носить тільки на безіменному пальці правої руки.

Її родина заможна, має багато маєтків у Канаді та в США

Консультант магазину "Заріна" на Хрещатику, який не назвав свого імені, розповідає:

— Особи такого рівня за кордон зазвичай беруть вісім одиниць ювелірних виробів. Типовий набір: три персня, пара сережок, браслет, пара кольє. Заможні дами носять брендові ювелірні вироби від "Тіфані", "Картьє", "Шопард", "Де Бірс". Найчастіше купують їх у Франції та Італії, але не в Україні. Одне брендове колечко з діамантом в 1 карат коштує від 100 до 600 тисяч доларів. Усе залежить від чистоти діаманта. Зазвичай, заможні жінки одягають каблучки у три-чотири карати.

Якщо Христина їхала у справах, могла взяти пару каблучок і сережок по 300–400 тисяч доларів кожне. Для світського рауту могла прихопити браслет і кольє. Може, у Париж їздила за новими дорогоцінностями. Місцеві злодії могли помітити її й обікрасти. Кредитки ж, найімовірніше, залишилися. Картки в сумки із прикрасами не кладуть. Христина носить сумочки "Біркін" від "Гермес". Такі коштують близько 70  тисяч доларів.

Тернополянка 28-річна Ірина Шарлот шість років живе у Франції:

— Сен-Дені — північне передмістя Парижа. Його вважають брудним. Там багато іммігрантів. Тому й злочинність вища.

Ірина каже, що такі масштабні крадіжки, як ця, трапляються в дорогих ювелірних магазинах і в будинках знаменитостей. Грабіжники — переважно зі Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «Христину Черновецьку пограбували на 4,5 мільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути